بارزسازی دگرسانیهای همراه با رخداد آهن در سنگهای آتشفشانی ائوسن با استفاده از دادههای بازتابی استر؛ مطالعه موردی شمال سمنان
محل انتشار: هجدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 926
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SGSI18_208
تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394
چکیده مقاله:
بخش وسیعی از رخنمونهای شمال تا شمال خاوری شهر سمنان توسط واحدهای آتشفشانی ائوسن وتودههای نفوذی جوانتر پوشیده شده است. تشکیل رگههای مگنتیت در سنگهای آتشفشانی حدواسط یکی از رخدادهای معدنی مهم در ناحیه بوده که با کلریتی شدن، تشکیل اکسیدهای آهن و کانیهای رسی در سنگ میزبان و توده نفوذی همراه است. در این مطالعه از دادههای بازتابی سنجنده استر و به کارگیری روش انطباق سیمای طیفی برای نقشهبرداری دگرسانیهای فوق و ارزیابی ارتباط آنها با رخداد آهن استفاده شد. نتایج به دست آمده نشاندهنده هماهنگی الگوی پراکندگی دگرسانیها با گدازه و توفهای ائوسن است که در بسیاری مناطق میزبان کانسارهای آهن هستند. از طرفی پراکندگی دگرسانیهای کلریتی و اکسید آهن نسبت به دگرسانی رسی نزدیکی بیشتری با رخداد آهن دارد. مشاهدات میدانی و مطالعات آزمایشگاهی نتایج بهدست آمده را تایید میکند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اعظم احمدی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده زمین شناسی، دانشگاه تهران
سروش مدبری
هیئت علمی دانشکده زمین شناسی، دانشگاه تهران،
مجید هاشمی تنگستانی
هیئت علمی بخش علوم زمین، دانشگاه شیراز،
محمد صفایی
شرکت صبا تامین پارسیان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :