بررسی روابط رهبری تحول،تبادل وعدم مداخله با فرهنگ سازمانی دنیسون (مورد مطالعه: کمیته امداد استان یزد)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: ACCFIN04_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 674
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا علی پناه

گروه مدیریت اجرایی،پردیس علوم و تحقیقات یزد،دانشگاه آزاد اسلامی،یزد،ایران

سعید اسلامی

گروه مدیریت اجرایی،واحد یزد،دانشگاه آزاد اسلامی،یزد،ایران

ابوالفضل صادقیان

گروه مدیریت اجرایی،واحد یزد،دانشگاه آزاد اسلامی،یزد،ایران

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی و تحلیل رابطه بین سبک های رهبری با فرهنگ سازمانی در بین کارکنان کمیته امدادیزد انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش را کارمندان کمیته امداد استان یزد تشکیل داده است. با توجه به حجمجامعه آماری (310 ≈ N) سعی شده است تا اکثر جامعه آماری به عنوان نمونه استفاده گردد. به این منظور تعداد 180نفر از کارکنان از طریق فرمول کوکران و با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. جهتجمع آوری اطلاعات مورد نیاز از پرسشنامه اطلاعات فردی، پرسشنامه چند عاملی رهبری (بس و آولیو، 1997) وپرسشنامه فرهنگ سازمانی دنیسون (2000) استفاده گردید. تحلیل داده ها با بهره گیری از ضریب همبستگیپیرسون و رگرسیون چندگانه و نرم افزار SPSS انجام گرفت. یافته ها نشان داد، رهبری تحول آفرین با فرهنگسازمانی مشارکتی رابطه معناداری وجود دارد یعنی هر چه سبک رهبری تحول آفرین بیشتر اعمال شود به هماننسبت فرهنگ سازمانی مشارکتی بیشتر تجربه می شود. از سوی دیگر یافته ها نشان داد که بین سبک رهبری تحولآفرین با فرهنگ سازمانی توسعه ای رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین یافته ها نشان داد همبستگی بینسبک رهبری تحول آفرین و فرهنگ سازمانی ثبات و یکپارچگی، سبک رهبری تبادلی با فرهنگ سازمانی مشارکتی،سبک رهبری تبادلی با فرهنگ سازمانی ثبات ویکپارچگی و در نهایت بین سبک رهبری تبادلی با فرهنگ سازمانیتوسعه ای در حد تقریباً قوی برقرار است.

کلیدواژه ها

سبک رهبری، فرهنگ سازمانی، کارکنان کمیته امداد استان یزد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.