بررسی تأثیر پیاده راه به عنوان یکی از مناظر شهری در تعاملات اجتماعی (مطالعه موردی: تبدیل خیابان امام شهر سمنان به پیاده راه)
محل انتشار: دومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 957
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ARCHCONF02_198
تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1394
چکیده مقاله:
یکی از قابلیت های مهم پیاده راه ها، برقراری تعاملات اجتماعی میان شهروندان است تا از خودرو محوری در شهرها کاسته شده و فرهنگ پیاده روی نیز در شهر تعمیم و گسترش یابد. در یک محیط شهری باید توجه به حقوق عابر پیاده و انسان در اولویت قرار گیرد. اما امروزه توجه به حرکت ماشین در شهرها بیش از پیش اهمیت پیدا کرده و توجه به عابرین پیاده، بسیار کمرنگ شده است. بدون تردید پیاده راه سازی، فرهنگ استفاده صحیح از خودرو را نیز به شهروندان می آموزد تا پیاده روی را بر استفاده از خودرو ترجیح دهند و پیاده روی جزء ملزومات زندگی شهری گردد و این فرهنگ، تنها با کمک شهروندان در یک جامعه شهری، نهادینه خواهد شد. امروزه نقش غالب خیابان ها محدود به تأمین دسترسی سواره شده است و در نتیجه، تمایل استفاده کنندگان پیاده از فضای خیابان ها و در نتیجه تعاملات اجتماعی ناشی از آن به شدت کاهش پیدا کرده است. این مقاله بر آن است تا بر اساس موارد فوق و ضمن بررسی تحلیلی پیاده راه ها، به بیان روش هایی در جهت افزایش هرچه بیشتر تعاملات اجتماعی در فضای خیابان های امروزی با تبدیل آنها به پیاده راه با تأکید بر خیابان امام سمنان به عنوان گزینه برتر و مناسب برای تبدیل به پیاده راه بپردازد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اکرم ذوالفقاری
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، شهرداری سمنان
علیرضا شربتدار
کارشناس ارشد عمران، شهرداری سمنان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :