بررسی بازیافت اتلاف حرارتی فرآیند تولید استایرن به روش شبیه سازی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 557

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

OGPD01_059

تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1394

چکیده مقاله:

استایرن از هیدروژن زدائی اتیل بنزن در دمای بالا تولید می شود، در واحد 400 (واحد تولید استایرن) خوراک اتیل بنزن با اتیل بنزن بازیافتی ترکیب شده گرم می شود و سپس با بخار فوق العاده گرم با درجه حرارت بالا مخلوط می شود. بخار در واکنش بی اثر بوده و محرک حالت تعادل به سمت محصول استایرن با کاهش غلظت تمام اجزای سازنده می باشد. بخار فوق العاده گرم (دمای 800 درجه سانتیگراد) در کوره H-401 که سوخت آن گاز طبیعی به شدت 5 میلیون فوت مکعب استاندارد در روز می باشد تولید می شود. در این مقاله بازیافت اتلاف حرارتی فرآیند تولیداستایرن با استفاده از شبیه سازی با نرم افزار تجاریAspen HYSYS انجام شده است. حفظ انرژی در طراحی یک واحد شیمیایی همواره یکی ازمهمترین موارد مورد توجه می باشد به علاوه تعین کمترین مقدار انرژی گرمایی و سرمایی مورد نیاز یک فرآیند از اصلی ترین محاسبات برای تعین مقدار ذخیره انرژی است بنابراین انتگراسیون فرآیندی یکی از عوامل مهم در طراحی های اقتصادی می باشد. بر اساس نتایج بدست آمده چنانچه از دمای بالای جریان خروجی از راکتور ( 639 درجه سانتیگراد) جهت جبران انرژی در کوره H-401 استفاده شود، می توان به کاهش مصرف سوخت کوره تا 50 درصد و بازیافت اتلاف حرارتی به میزان 2876764kj/h دست یافت. از طرفی با توجه به اینکه دمای جریان خروجی از راکتور به دلیل تبادل گرما با بخار ورودی به کوره تا 269 درجه سانتیگراد کاهش می یابد، از دیگر نتایج بهینه سازی انجام شده می توان به اصلاح شبکه مبدل حرارتی فرآیند و بازیابی kg/h67260 سیال خنک کننده اشاره نمود

نویسندگان

امیرمحمود خراطها

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

حسین میقانی

دانشیار و عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه جامع گلستان

مجید علی آبادی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • D.R. Morris, " Exergy analysis and cumulative exergy consumption of ...
  • Zhelev T.K., Bhaw N., Combined Water Oxygen Pinch Analysis for ...
  • Panjeh Shahi M.H., :Pressure Drop Consideration In Process Integration .Ph.D ...
  • Polly G.T., Panjeh Shahi M.H., Jagede F.O., Pressure Drop Consideration ...
  • Wankat, P., Separation Process Engineering, (3nd ed.), Prentice Hall PTR, ...
  • نمایش کامل مراجع