بررسی بیان پروتئین ESAT -6 مایکوباکترویوم بویس در سطح RNA و بررسی قابلیت تحریک ایمنی سلولی در موش با روش تکثیر لنفوسیتی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 511
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NBCI08_0904
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394
چکیده مقاله:
بیماری سل گاوی که توسط مایکوباکتریوم بویس ایجاد می شود همچنان به عنوان یک معضل اقتصادی در کشورهای مختلف و به منزله یک خطر جدی برای بهداشت عمومی در کشورهای درحال توسعه مطرح می باشد . یکی از راههای کنترل بیماری سل گاوی واکسیناسیون می باشد که در این راستا واکسن های نوترکیب به دلیل مزایای خاص بسیار مورد توجه می باشند . ژن ESAT-6 که کننده ی پروتئین ایمنیزای 6 کیلو دالتونی ESAT می باشد که به عنوان یکی از آنتی ژن های مهم این میکروارگانیسم جهت تولید واکسن های نوترکیب مورد هدف می باشد . در این مطالعه ابتدا کل ژنوم باکتری مایکوباکتریوم بویس استخراج و ژن ESAT-6 با پرایمرهای اختصاصی کلونینگ توسط PCR تکثیر و خالص شد سپس با ایجاد سرهای مکمل در ژن خالص شده ESAT با استفاده از آنزیمهای برشی در وکتور pcDNA3.1 قرار گرفت . صحت پلاسمید نو ترکیب با روش های هضم آنزیمی و تعیین توالی تایید گردید . سپس پلاسمید نوترکیب به صورت داخل ماهیچه ای به موش های BALB/c تزریق و پس از نمونه گیری از بافت ماهیچه کل RNA استخراج و کمیت و کیفیت RNA تعین گردید در موشهای ایمن شده واکنش RT-PCR با پرایمرهای اختصاصی مربوط به آنتی ژن مورد نظر جهت تایید بیان زن در بافت ماهیچجه انجام شد . که نتایج حاکی از بیان پلاسمید نوترکیب آنتیژنیک در سطح RNA بود. همچنین بر اساس تست MTT ، تحریک لنفوسیتی صورت پذیرفت و گروه های موش حساس شده با PPD شاخص تحریکی بالایی از خود نشان دادند .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اعظم ترابی
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی ، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی
مجتبی طهمورثپور
دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
فاطمه واحدی
استادیار موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی مشهد
نادر مصوری
دانشیار موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی حصارک
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :