تنوع ژنتیکی گونه های Cenopalpus bakeri و (Acari: Tenuipalpidae) C. Rubusi در استان مازندران بر مبنای ژن سیتوکروم اکسیدازI

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 639

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI08_0829

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

کنه های خانواده Tenuipalpidae از کنه های گیاهخوار بوده و برخی از آنها ناقل تعدادی از ویروس های گیاهی هستند . در پژوهش حاضر تنوع ژنتیکی اکوتیپ های مختلف دو گونه Cenopalpus bakeri و C. Rubusi از این خانواده مورود بررسی قرار گرفت . گیاه میزبان جمعیت های گونه اول درخت ازگیل ژاپنی و میزبان های گونه دوم درخت انجیلی و گیاه تمشک بود . پس از مقایسه ی شیوه های مختلف استخراج DNA، بهترین روش برا ی استخراج از نمونه های منفرد کنه ها معرفی گردید . تنوع ژنتیکی جمعیت های جمع آوری شده از نواحی مختلف استان مازندران از طریق مقایسه توالی ژن سیتوکروم اکسید از (COI) انجام شد . پس از توالییابی قطعه 420 جفتبازی و مقایسه توالیها در بانک ژن ، گونه های مورد بررسی با توالی های مربوط به همان گونه ها 99 درصد تشابه داشتند . آنالیز توالیها توسط نرم افزار Mega5 انجام شد . نتایج نشان داد که جمعیت های مختلف کنه C. rubusi در استان مازنداران متعلق به یک هاپلو تایپ بوده و سازگاری میزبانی تغییری در تنوع ژنتیکی ایجاد نکرده است . در مورد گونه C. bakeri میزان تفاوت ژنتیکی از صفر تا 0.010 بود . سه جمعیت جمع آوری دشه از شهرستان های ساری ، جویبار و قائمشهر در یک گروه و دو جمعیت بابل و بهشهر در گروه دیگری قرار گرفتند .

نویسندگان

محمد رئیسی اردلی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حشره شناسی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

علیرضا هادی زاده

استادیار گروه گیاه پزشکی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :