جداسازی و کشت سلول های بنیادی فولیکول مو و تمایز به سلول های استخوانی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 807

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI08_0792

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

سلول های بنیادی ساکن فولیکول مو درچند منطقه مختلف آن قرار گرفته اند که سلول های هدف ما در ناحیه بالج واقع درزیرغدد سبابه و کنارعضله راست کننده مو واقع هستند ویک دودمان چند توان از سلول های بنیادی با خاصیت خود نوزایی- چسبندگی- توانایی تکثیر درگروه سلول های بنیادی بزرگسالان را تشکیل می دهند. سلول های بنیادی فولیکول مو پتانسیل تبدیل شدن به سایر سلول ها از جمله سلول های عصبی (شوآن، گلیا، نورون) ماهیچه صاف، کراتینوسیت، ملانوسیت،استئوسیت، آدیپوسیت،و غیره ... را داراهستند. سلول های بنیادی این منطقه را می توان بابرش و جداسازی 1/4 از بخش فوقانی میانی و کشت آن در محیط کشت پس از ده روز استحصال کرد. در این آزمایش سلول های بنیادی منطقه با هدف تمایز به استخوان استحصال گردید. القا تمایز به استخوان یک فرآیندکاملا برنامه ریزی شده است. تمایز به استخوان با حضور دگزامتازون و آسکوربیک اسید 2 فسفاته و β- گلیسرول فسفات در محیط کشت انجام می گیرد. دگزامتازون از استخوانی شدن حمایت می کند. فسفات آلی درمعدنی شدن استخوانی ایفای نقش می کند و فسفات های آزاد سبب بیان نشانگر های استخوانی نظیر استئوپونتین می شود. تمایز سلول های بنیادی فولیکول مو به مدت 21 روز و تعویض دو روز در میان محیط باعث بیان ژن های استخوانی شده و سلول های استخوان شکل می گیرند. استخوانی شدن سلول ها با ترشح کلسیم همراه است که اجتماع کلسیم درمحیط را با رنگ آمیزی آلیزارین رد می توان مشاهده نمود که اثبات استخوانی شدن سلول ها می باشد.

نویسندگان

سعیده آران

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی، دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی، استادیار دانشگاه محقق اردبیلی

صابر زهری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی، دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی، استادیار دانشگاه محقق اردبیلی

اسداله اسدی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی، دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی، استادیار دانشگاه محقق اردبیلی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Karoline K , MD , Kerstin Foitzik. .Biology of the ...
  • Markus M, Ralf Pa .simple and rapid method to isolate ...
  • Manabu Oh, .hair follicle bulge, a fascinating reservoir of stem ...
  • Salgado Aj , Coutinho Op .Bone tissue engineering .2004 ...
  • Yasuyuki A , Linga Li .multipotent nestin positive, keratin negative ...
  • نمایش کامل مراجع