بررسی تیمار گرسنگی، سرمایی و محیط کشت برروی میزان کالوس زایی بساک ها و باززایی گیاهان هاپلوئید در گیاه جو(Hordeum vulgare L.)
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 494
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NBCI08_0415
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394
چکیده مقاله:
روش اصلاحی هاپلوئیدی، یکی از بهترین و سریع ترین روش های موجود جهت رسیدن به لاین خالص دراصلاح گیاهان زراعی است. این پژوهش با هدف بررسی اثر ژنوتیپ، پیش تیمار تنشی و محیط کشت برروی جنین زایی، کالوس زایی و باززایی گیاه جو (Hordeum vulgare L. ) انجام شد. بساک های جداشده از 6 ژنوتیپ جو( شامل هیبریدهای 21063،21076،21095،21082،21070F3 و رقم ایگری) در محیط FHG حاوی هورمون های IAA(2mg/l) و BAP(1mg/l) با D-4،2 (2mg/l) و Kin(0/5mg/l) کشت داده شدند. همچنین اثر پیش تیمارهای گرسنگی (مانیتول 0/3 مولار) و سرمایی(4درجه سانتی گراد) به مدت 3 روز برمیزان کالوس زایی و باززایی بساک ها آزمایش شد. آنالیزهای آماری با استفاده از نرم افزار SAS نشان داد که ژنوتیپ های ایگری و 21082 و 21076 به ترتیب بیشترین میزان کالوس زایی و باززایی را در محیط پایه FHG با ترکیب هورمونی (2mg/l) هورمون D-4،2 و (0/5mg/l) هورمون Kin بدون پیش تیمار نشان دادند.
نویسندگان
سعیده شیخ رضایی
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، بخش تحقیقات کشت بافت و انتقال ژن پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
مهران عنایتی شریعت پناهی
استادیار بخش تحقیقات کشت بافت و انتقال ژن پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
علی اکبر جنت آبادی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
سولماز خسروی
کارشناس آزمایشگاه بخش تحقیقات کشت بافت و انتقال ژن پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :