هشتمین همایش ملی انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی ایمنی زیستی القای بافت کالوس در گیاه دارویی (ziziphora tenuior)
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 320
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NBCI08_0403
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394
چکیده مقاله:
در سال های اخیر القای بافت کالوس به عنوان یک روش جدید و مدرن برای بدست آوردن متابولیت های ثانویه مطرح شده است. گیاه کاکوتی (ziziphora tenuior ) از تیره lamiacea است. اسانس این گیاه مخلوطی از ترکیب های شیمیایی آلی فرار شامل سزکونیترپنها و ترپنها است. ازترکیبات موثر در این گیاه pulegone است که دارای خاصیت ضدباکتریایی و ضد قارچی است. هدف ازاین تحقیق القای کالوس از گیاهچه های کاکوتی است بذرهای گیاه بعد از استریل با هیپوکلریت سدیم (1%) و اتانول (70%) در محیط کشت 1/2MS کشت داده شدند. بعداز جوانه زنی بذرها، ساقه های برگدار(دو برگی) از گیاهچه جداگشته به محیط کشت های MS حاوی غلظت های مختلفی از هورمون هایD-4-2 و Kin انتقال داده شدند. پتریدیش ها در دمای 25 درجه سانتی گراد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی قرار داده شدند یک هفته بعد از کالوس زایی کالوس ها شروع به قهوه ای شدن کردند. بعداز سه هفته وزن تر کالوس های تولید شده برای همه تیمار ها محاسبه گردید. نتایج نشانداد که حداکثر تولید کالوس در محیط کشت های MS حاوی غلظت های 0/5 میلی گرم در لیتر D-4-2 و 0/5 میلی گرم در لیتر Kin حاصل شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الهه یگانه پهلوانلو
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی دانشگاه محقق اردبیلی، دانشیار گروه زیست شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی
سید مهدی رضوی
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی دانشگاه محقق اردبیلی، دانشیار گروه زیست شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی
علیرضا قاسمیان
استادیارگروه زیست شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی
مهدی بهنامیان
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه محقق اردبیلی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :