اولین گزارش از هم زیست شدن ارقام لیموترش و نارنگی محلی توسط قارچ اندومیکوریز Piriformospora indica

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 423

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI08_0365

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

قارچ اندوفیت Piriformospora indica از قارچ های همزیست ریشه می باشد که با دارا بودن توانایی القاء مقاومت به عوامل بیمارگر و استرس های محیطی در رابطه همزیستی خود با گیاه، به عنوان یک عامل مهم در القاء مقاومت به گیاه مطرح است. علاوه بر آن، قارچ این توانایی را دارد تا در جذب بعضی عناصر غذایی از جمله فسفر به گیاه کمک کند. در راستای همین بررسی ها در مرکبات، قارچ p.indica در محیط کشت جامد اختصاصی CM کشت و به مدت یک ماه در دمای 27C انکوبه شد. در مرحله بعد ریشه گیاهچه های 25 روزه لیمو ترش (Citrus aurantifolia) و نارنگی محلی (Citrusreticulata Blanco) که در محیط MS رشد داده شده را در سوسپانسیون ml-1 ا5 10×5 کلامیدوسپور قارچ، غوطهور و به مدت 24 ساعت در دمای محیط با دور 40rpm تکان داده شد. گیاهچه ها در گلدان های حاوی خاکی با بافت سبک (پرلیت1، خاک استریل1، کوکوپیت1) قرار گرفت. بعد از گذشت چهار هفته از مایه زنی گیاه برای ردیابی قارچ در ریشه در روش اول از رنگ آمیزی ریشه گیاهان تلقیح شده با جوهر و در روش دوم، ردیابی مولکولی قارچ با استفاده از آغازگراختصاصی ژن (accession no. AJ249911)Tef انجام شد. نتایج هر دو روش بررسی، حضور کلامیدوسپورها در بافت کورتکس ریشه و نواری معادل ژن Tef قارچ P. indicaدر ریشه های تلقیحی را تایید کرد. براساس جستجوهای انجام شده در منابع قابل دسترس این اولین گزارش از امکان همزیستی قارچ P. indica با ارقام لیموترش و نارنگی محلی مرکبات در دنیا می باشد.

نویسندگان

جواد فتحی

گروه گیاه پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

ولی الله بابایی زاد

گروه گیاه پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حشمت الله رحیمیان

گروه گیاه پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • هسنمین همابس ببو نکنولوزی جم‌هوری اسلامی ابران _ چهارمین همابس ...
  • Deshmukh, S., R. Hickelhoven, P. Schafer, J. Imani, M. Sharma, ...
  • Molitor, A. and K.H. Kogel 2009. Induced resistance triggered by ...
  • _ M. WEISS, K.H. KOGEL and P _ 2012. Piriformospora ...
  • Varma, A., S. Verma, N. Sahay, B. Biitehorn and P. ...
  • Verma, S., A. Varma, K.H. Rexer, A. Hassel, G. Kost, ...
  • Vierheilig, H., P. Schweiger and M. Brundrett 2005. An overview ...
  • نمایش کامل مراجع