بررسی ایجاد گیاه تراریخته زود گلده اطلسی با انتقال ژن FT

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 701

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI08_0177

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

از آنجا که یکی از مشکلات عمده کشاورزی در برخی مناطق زراعی، وجود شرایط محیطی نامساعد برای رشد گیاه میباشد، لذا ایجاد گیاهان سازگار به شرایط نامساعد محیطی از اهمیت خاصی برخوردار است. مثلاً در مناطقی با فصل رویشی کوتاه، ایجاد گیاهان زودگلده باعث در امان ماندن آنها از شرایط نامساعد محیطی میگردد. حتی در مورد گیاهان زینتی و دارویی هم ایجاد چنین صفتی میتواند کاربردهای اقتصادی فراوانی داشته باشد. ژن (FT) FLOWERING LOCUS T القاء کننده گلدهی در گیاه آرابیدوپسیس میباشد که در گونه های مختلف گیاهی به طور حفاظت شده وجود دارد و تصور میشود که در انتقال سیگنالهای گلدهی Florigen نقش موثری ایفا میکند. در اطلسی یک نوع همولوگ FT وجود دارد که باعث انگیزش گلدهی در این گیاه میشود. در این تحقی ژن FT آرابیدوپسیس تحت کنترل پروموتور CaMV35S درون وکتور های مختلف به کمک اگروباکتریوم به گیاه اطلسی انتقال داده شد. گیاهان تراریخته پس از گزینش روی محیط انتخابی باززایی و تکثیر شدند. آنالیز مولکولی با استخراج DNA و RNA روی آنها انجام گردید. نتایج PCR روی DNA نشان داد که ژن FT در این گیاهان مستقر شده است. RT-PCR نیز بیان FT انتقال داده شده را در برخی از گیاهان تراریخت ثابت کرد. مشاهدات اولیه حاکی از این است که این گیاهان تراریخت نسبت به گیاهان تیپ وحشی اطلسی رشد رویشی کوتاهتر داشته و احتمالاً زود گلدهتر باشند. تعمیم این تحقیق در گونه های مختلف گیاهی باعث بدست آوردن گیاهانی با ارزش اقتصادی بالا و سازگار به شرایط محیطی خواهد شد.

کلیدواژه ها:

اطلسی - گلدهی - ژن FT - گیاه تراریخته - اگروباکترویم

نویسندگان

سونیا خیری

گروه بیوتکنولوژی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، کیلومتر ۳۵ جاده تبریز - آذرشهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Jiang D., Wang Y., He Y., (2008) Repression of FLOWERING ...
  • Levy Y., Dean C., (1998). The transition to flowering. Plant ...
  • Lin M-K., Belanger H., Lee Y-L., Varkonyl- Gasic E., Taoka ...
  • Nocker S., (2001) The molecular biology of flowering. Horticultural reviews, ...
  • نمایش کامل مراجع