سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ایجاد تنوع ژنتیکی از طریق پرتوتابی در رقم کایزر به منظور بهبود صفت رنگ گوشت غده

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 621

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI08_0139

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله ایجاد تنوع ژنتیکی از طریق پرتوتابی در رقم کایزر به منظور بهبود صفت رنگ گوشت غده

این پژوهش به منظور ایجاد تنوع ژنتیکی به روش پرتوتابی و اصلاح رنگ گوشت غده رقم کایزر، در پژوهشکده تحقیقات کشاورزی هسته ای کرج و گلخانه ای شرکت بهپرور سبلان اردبیل در طی سالهای 1390 و 1391 اجرا شد. گیاهچه ها پس از سه نسل واکشت در محیط MS به گلخانه انتقال داده شدند. گیاهچه های تولید شده، در گلدانهای پلاستیکی 10X10سانتیمتر محتوی پیت ماس میکسکار و پوکه معدنی به نسبت 1:1 در گلخانه کشت شدند. از 1000 گیاهچه پرتوتابی شده در هر دز، تعداد 175 کلون (17/5%) با 1424 عدد مینیتیوبر از دز 25 گری و 9 کلون (0/9%) با 51 مینیتیوبر از دز 30 گری انتخاب گردید. میانگین تعداد مینیتیوبر در بوته در دز 25 گری 8/14 عدد، در دز 30 گری 5/67 عدد و در شاهد 4 عددی بود. دز 25 گری از تعداد مینیتیوبر در بوته بیشتری نسبت به دز 30 گری و شاهد برخوردار بود. در نهایت از 175 کلون انتخابی از دز 25 گری، 67 گلون (6/7%) و از 9 کلون انتخابی از دز 30 گری، 6 کلون (0/6%) با تعداد مینیتیوبر بیشتر و رنگ گوشت غده تغییر یافته از سفید به زرد روشن تا زرد تیره انتخاب شدند.

کلیدواژه های ایجاد تنوع ژنتیکی از طریق پرتوتابی در رقم کایزر به منظور بهبود صفت رنگ گوشت غده:

نویسندگان مقاله ایجاد تنوع ژنتیکی از طریق پرتوتابی در رقم کایزر به منظور بهبود صفت رنگ گوشت غده

داود حسنپناه

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

مسعود رحیمی

اعضای هیات علمی پژوهشکده تحقیقات کشاورزی هسته ای کرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
هسنمین همابس ببو نکنولوزی جم‌هوری اسلامی ابران _ چهارمین همابس ...
Ahloowalia, B. S., 1982. Plant regeneration from callus culture in ...
Ahloowalia, B. S., 1990. In vitro radiation induced mutagenesis in ...
Anonymous. 2(01. In vitro techniques for selection of radiation induced ...
Gosal, S. S., Das, A., Gopal, J., Minocha, J. L, ...
Hassanpanah, D., Khorsshidi Benam, M. B. 2007 Effects of different ...
Mousapour Gorji, A., Rahimi, M., Hassanpanah, D., Hajianfar, R., 2012. ...
S aif- Ur-Rasheed, M., Asad S., Zafar, Y., 2001. Use ...
Sharabash, M. T., 2001. Radiation induced variation in potato for ...
Shin, J. M., Kim, B. K., Seo, S. G., Jeon, ...
Wang, Y., Wang, F., Zhai, H., Liu, Q., 2007. Production ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ایجاد تنوع ژنتیکی از طریق پرتوتابی در رقم کایزر به منظور بهبود صفت رنگ گوشت غده" توسط داود حسنپناه، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛ مسعود رحیمی، اعضای هیات علمی پژوهشکده تحقیقات کشاورزی هسته ای کرج نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی هشتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی امنیت زیستی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کلون، سیب زمینی، تنوع ژنتیکی، پرتوتابی هستند. این مقاله در تاریخ 29 شهریور 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 621 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که این پژوهش به منظور ایجاد تنوع ژنتیکی به روش پرتوتابی و اصلاح رنگ گوشت غده رقم کایزر، در پژوهشکده تحقیقات کشاورزی هسته ای کرج و گلخانه ای شرکت بهپرور سبلان اردبیل در طی سالهای 1390 و 1391 اجرا شد. گیاهچه ها پس از سه نسل واکشت در محیط MS به گلخانه انتقال داده شدند. گیاهچه های تولید شده، در گلدانهای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ایجاد تنوع ژنتیکی از طریق پرتوتابی در رقم کایزر به منظور بهبود صفت رنگ گوشت غده با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.