جداسازی و بررسی ژنتیکی باکتری های تجزیه کننده نفتالین از دریاچه گوری گول واقع در مناطق کوهستانی آذربایجان
محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 622
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NBCI07_1031
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394
چکیده مقاله:
میگروارگانیسم ها از جمله موجودات ریز میکروسکوپی هستند که نقش بسیار مهمی در کاهش آلاینده ها دارند . چنین فرایندی را اصطلاحا پاکسازی زیستی می نامند. در میان میکروارگانیسم های مختلف، باکتریها بدلیل تخمیر و دهالوژنه کردن ترکیبات آلی آلوده کننده به ترکیبات کمضررتر از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. در تحقیق حاضر تلاش شده تا وجود چنین باکتریهایی را در دریاچه گوریگول بررسی نموده و سپس قابلیت تجزیه کنندگی نفتالین توسط آنها مورد بررسی قرار گیرد. جهت نیل به این منظور از نواحی که دارای بیشترین آلودگی بودند، نمونه برداری گردید. نمونه های بدست آمده را در محیط های اختصاصی که نفتالین تنها منبع کربن آنها بود کشت داده و مطالعات اولیه فنوتیپی، بیوشیمیائی و ژنتیکی بر اساس ژن S rRNA16 انجام گردید. نتایج آزمایشات نشان داد که باکتری های جدا شده قابلیت تجزیه کنندگی ترکیبات آروماتیک حلقوی (PAHs) را دارا می باشند. باکتری های شاخص در این تحقیق متعلق به جنس Bacillus sp. و گونه B. pumilus با ضریب خویشاوندی 99/9% و جنس Shewanella sp. و گونه Sh. xiamenensis با ضریب خویشاوندی 99/1% می باشند. جدایه S7d1M در این تحقیق به عنوان یک استرین جدید از باکتری های تجزیه کننده پشنهاد شد و ترادف ژن S rRNA16 آن در سایت GenBank/EMBL با کد اختصاصی GQ988720 ثبت گردید. در این تحقیق همچنین مشخص گردید که ایزوله های جدا شده از جنس Bacillus sp. در غلظت 5% NaCl حداکثر تجزیه کنندگی PAHs را دارا میباشند درحالیکه اپتیمم تجزیه در ایزوله های جدا شده از جنس Shewanella sp. غلظت 1/5% NaCl است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
وحیده طرح ریز
پژوهشکده برنج و مرکبات ساری (RCRI)، دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی ساری، ساری، مازندران. دپارتمان بیوتکنولوژی داروئی، دانشکده داروسازی،
قریانعلی نعمت زاده
پژوهشکده برنج و مرکبات ساری (RCRI)، دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی ساری، ساری، مازندران
فاطمه محمد زاده
دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان
پیام عیوضی
جهاد کشاورزی فریدون کنار- مازندران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :