بررسی روابط فیلوژنتیکی جمعیت های انگور زراعی و وحشی متعلق به نواحی ساحلی خزری آذربایجان با استفاده از نشانگرهای ریزماهواره کلروپلاستی
محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 464
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NBCI07_0771
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394
چکیده مقاله:
در این تحقیق به منظور تعیین ساختار ژنتیکی تنوع در جمعیت های زراعی و وحشی انگور سواحل خزری آذربایجان از 3 نشانگر ریزماهواره کلروپلاستی استفاده شد. با استفاده از این نشانگرها در جمعیت های مورد مطالعه مجموعاً 7 الل مختلف مشاهده گردید 3 الل مشاهده شد. همچنین در میان 65 نمونه مورد بررسی ،ccmp هریک 2 الل و برای 10 ،ccmp و 5 ccmp که برای مکان 3 در همه جمیعت ها دیده D از ترکیب الل های مشاهده شده در مجموع 6 هاپلوتیپ مختلف معیین شد. در این آزمایش هاپلوتیپ شد. علاوه بر آن، این هاپلوتیپ کمترین اختلاف از نظر تعداد نوکلوتید را با سایر هاپلوتیپ ها داشت. بنابراین این احتمال وجود دارد که سایر هاپلوتیپ ها در نتیجه موتاسیون از این هاپلوتیپ بوجود آمده باشند. اگرچه پراکنش هاپلوتیپ ها در ژنوتیپ های مورد مطالعه نشانگر تنوع هم در داخل وهم در بین جمعیت ها بود، نتایج تجزیه کلاستر نشان داد که بسیاری از نمونه های وحشی و زراعی دارای هاپلوتیپ های مشابه به هم بودند. این نشان می دهد که بسیاری از نمونه های زراعی مورد بررسی از نظر ژنتیکی شباهتهای زیادی به نمونه های وحشی دارند. از آنجا که کلروپلاست ها تقریباً همیشه با کمترین تغییر ژنتیکی از مادر به نتاجمنتقل می شوند می توان نتیجه گرفت که احتمالاً بسیاری از نمونه های زراعی مورد بررسی از نمونه های وحشی مورد مطالعه منشاء گرفته اند. بنابراین نتایج این تحقیق تایید می نماید که نواحی غربی دریای خزر یکی از مراکز اهلی شدن گیاه انگور است.این نشان می دهد که سواحل خزری آذربایجان منطقه ای مناسب برای جمع آوری ژن های مفید از جمله ژن های مقاومت به بیماری ها، آفات و استرس های غیره زنده می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جاوید اجاقی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اردبیل
روهام عشقی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اردبیل
استفان دکروک
INRA موسسه اکوفیزیولوژی و ژنومیک
سامره سالایوا
انستیتو ذخایر ژنتیکی آکادمی علوم باکو
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :