تعیین بهترین روش و محیط جداسازی (ایزوله کردن) و زمان و دور سانتریفیوژ در کشت میکروسپور گل لیسیانتوس Eustoma grandiflorum
محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,272
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NBCI07_0699
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394
چکیده مقاله:
لیسیانتوس Eustoma grandiflorum از خانواده Gentianaceae است و در بیشتر نقاط دنیا کشت میشود. در این پژوهش برای اولین بار در دنیا، کشت میکروسپور گل لیسیانتوس انجام شد. در کشت میکروسپور به علت تعداد زیادی میکروسپور، بازیافت گیاهان هاپلوئید بسیار زیاد بوده و روشی است که اخیرا به علت مزایای آن بر کشت بساک، مورد توجه قرار گرفته است. به منظور استخراج و جداسازی میکروسپورها از بساک، در آزمایش اول از محیط جداسازی 13 در صد ساکارز و با pH=6 استفاده شد و در آزمایش دوم از محیط B5-13 با 13 در صد ساکارز و با pH=6 مورد استفاده قرار گرفت؛ که پاسخ محیط استخراج با B5-13 به آندروژنز بهتر بود. برای جداسازی میکروسپورها از سه روش خورد کرد با بلندر، له کردن با پیستون سورنگ و در نهایت از مگنت و گلسفایر استفاده شد؛ که آخرین روش، مناسبترین روش ارزیابی شد. دور و مدت زمان سانترفیوژ بر پایه بیشترین رسوب ایجاد شده و میزان میکروسپورهای زنده مانده، تعیین گردد؛بهترین زمان 5 دقیقه و دور 1400rpmتعیین شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد مهدی فخرائی
دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح گیاهان باغبانی دانشگاه تهران
مصطفی عرب
عضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشگاه تهران
مهران عنایتی شریعت پناهی
عضو هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی
محمود لطفی
عضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :