سال انتشار: 1387
محل انتشار: دومین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
کد COI مقاله: CEE02_531
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 3,687
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 7 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله وضعیت اکولوژیک و آلودگی زیست محیطی دریای خزر
چکیده مقاله:
از آنجا که دریای خزر و سواحل، آن یکی از منابع طبیعی ایران است، در چند دهه اخیر هم گام با توجه بشر به خطراتی که محیط زیست سیاره زمین را در معرض تهدید قرار داده، وضعیت اکولوژیکی و آلودگی زیست محیطی دریای خزر مورد شناسایی و توجه فراوان قرار گرفته است . فروپاشی اتحاد شوروی و ظهور کشورهای ساحلی جدید درحاشیه دریای خزر سبب شد تا پهنه آبی منحصر به فرد دریای خزر تحت تا ثیر آلاینده های متعدد و متنوع قرار گیرد، بطوری که 80 درصد سهم آلودگی دریای خزر متعلق به رودخانه ولگا است . دریای خزر با سه مسئله مهم از جمله افزایش سطح آب، مسئله اکولوژیکی ( آلودگی آ ب ) ، مسئله بیولوژیکی مواجه می باشد . حساسیت و شکنند گی محیط زیست دریای خزر به جهت بسته بودن محیط آن و انباشته شدن آلاینده های مختلف به نوعی دریای خزر را با بحران اکولوژیک روبرو نمود . بررسی ها نشان می دهد کشور ما 0/26 درصد آب شیرین دنیا را در اختیار داشته که ورود انواع آلاینده های صنعتی، سموم کشاورزی و فاضلا ب ه ای خانگی علاوه بر مشکلات زیست محیطی، بر کیفیت آب و جمعیت ذخایر دریای خزر اثر منفی گذاشته است . دستیابی بر امنیت زیست محیطی در منطقه ی خزر نیازمند مدیریت اصولی، همکاری منطقه ای کشورهای خزر، پذیرش مسئولیت و احترام به معاهدات بین المللی زیست محیطی می باشد . بنابراین رعایت معیارهای متعارف در جلو گیری از آلودگی های دریای خزر از وظایف دولت های ساحلی محسوب می شود . در این مقاله سعی شده تا با امکانات موجود برای آگاهی محققین و دوستداران محیط زیست دریایی منابع اصلی تهدید کننده و آلاینده های محیط زیست دریای خزر و روشهای جلو گیری از آنها پرداخته شود .
کلیدواژه ها:
اكولو ژي، آلودگي، محيط زيست، درياي خزر
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/37547/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:بنان، نگار و طبیعی، امید،1387،وضعیت اکولوژیک و آلودگی زیست محیطی دریای خزر،دومین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست،تهران،،،https://civilica.com/doc/37547
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1387، بنان، نگار؛ امید طبیعی)
برای بار دوم به بعد: (1387، بنان؛ طبیعی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
کدام مقالات به این منبع استناد نموده اند
- دریای خزر: آشنایی، مسائل و مشکلات(1391)
- بررسی مسئولیت بین المللی ناشی از خسارات زیست محیطی دریای خزر(1395)
بر اساس سیستم تحلیلی استنادات مقالات، تاکنون برای نگارش 2 مقاله استفاده شده است.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی فیتوپلانکتون ها به عنوان شاخص آلودگی در اکوسیستم های آبی
- بررسی آلاینده های هسته ای و حرارتی موجود در دریای خزر و سهم کشورهای حاشیه در ایجاد این آلودگیها
- ساختار پیچک های اقیانوسی در دریای عمان و اثر آن روی پخش افقی
- بررسی نحوه انتشار امواج صوتی در دریا بهوسیله تئوری پرتو و نحوه اعمال شرایط مرزی گوناگون در آن
- استفاده بهینه از پساب آب شیرین کن ها
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر کشت حفاظتی بر میزان انباشت اب باران در خاک و عملکرد گندم دیم در استان زنجان
- مروری بر الگوریتم های فرا ابتکاری در بهینه سازی خطوط انتقال آب
- تاثیر تغییر اقلیم در روند خشک بر توان آبی استان گیلان موردی (شهرستان لاهیجان)
- تاثیر بارندگی بر عملکرد تولید محصولات زراعی دیم در شهرستان های بناب، مراغه و عجب شیر
- پیش بینی بارش ماهانه با استفاده از مدل های برنامه ریزی ژنتیک و ماشین بردار پشتیبان
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.