بررسی کارایی طراحی لرزه ای بر اساس عملکرد، در طراحی سازه های بتنی با سیستم قاب خمشی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی مهندسی ساخت و ارزیابی پروژه های عمرانی
  • کد COI اختصاصی: NCCPP02_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید گیاهچی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، ایران

محمد هادی علیزاده الیزیی

استادیار و عضو هیات علمی گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، ایران

چکیده

روشهای طراحی مبتنی بر تغییرمکان جدیدترین ابزار طراحی بر اساس عملکرد است که امروزه توجه محققین زیادی را به خود جلب نموده است. اما تعداد بسیار کمی از این روشها به صورت استاندارد و مناسب جهت بکارگیری در آیین نامه های طراحی مدرن میباشند. در این تحقیق، رفتار غیرارتجاعی سه سازه بتنی منظم و انعطاف پذیر با ارتفاع سه، ده و پانزده طبقه با سه دهانه 6 متری، که با سیستم قاب خمشی با هدف عملکرد امنیت جانی بر اساس آیین نامه FEMA [ 1 [ طراحی شده ، مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. به منظور ارزیابی عملکرد لرزه ای این سازه ها و مقایسه نتایج طراحی، تحلیل تاریخچه زمانی دینامیکی غیرخطی تحت یکدسته شتابنگاشت واقعی مقیاس شده که طیف پاسخ همگی آنها منطبق بر طیف طرح ویرایش چهارم استاندارد 2800 میباشد] 2 [، انجام شده است، البته اثر همزمانی مولفه ها زلزله در این پژوهش در نظر گرفته نشده است و بعلت عدم وجود کنسول در سازه های مورد بررسی، از بی وزنی سازه و مولفه قائم زلزله چشم پوشی شده است. نتایج نشان میدهد؛ که روش طراحی مستقیم براساس تغییرمکان می تواند به نحو مناسبی تغییرمکان سازه را در هنگام وقوع زمین لرزه پیش بینی کند. در هر سه سازه، میانگین تغییر مکان های بیشینه ثبت شده در طی تحلیل های تاریخچه زمانی غیرخطی از مقادیر پروفیل تغییر مکان هدف تجاوز ننموده است. و در هرسه سازه، میانگین دیریفت یا همان شاخص تغییر مکان های نسبی بیشینه ثبت شده در طی تحلیل های غیرخطی تاریخچه زمانی، در طبقات از حد شاخص هدف که 2 % می باشد تجاوز نمی کند. سازه قاب خمشی در سازه های کوتاه مرتبه، چرخه های پسماند پایداری دارد، بدون اینکه دارای کاهش مقاومت باشند.

کلیدواژه ها

کنگره ملی مهندسی ساخت و ارزیابی پروژه های عمرانی، طراحی لرزه ای براساس عملکرد؛ طراحی مستقیم مبتنی بر تغییرمکان جابجایی؛ عملکرد سازه های بتن آرمه انعطافپذیر؛ قاب خمشی؛ ویرایش چهارم استاندارد 2800

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.