بررسی نتایج استفاده از دیواره های مجوف گره چینی در ادراک فضای قدسی و حس مکانی ایرانی اسلامی در معماری بناهای معاصر ایران ( نمونه موردی : پردیس سینمایی آزادی ، پردیس سینمایی کوروش ومجتمع تجاری الماس ایرانیان )
محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 779
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCIIAU01_343
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1394
چکیده مقاله:
گره چینی بدون شک یکی از محصولات هنری هنرمندان و معماران ایرانی است که به زیبایی هنگام بازی با نور و سایه به سبب خلل و فرج هندسی خود و با کنترل اصوات به کمک ضریب جذب صوتی مصالح به کار رفته به تعدیل فضا می پردازد. این مقاله ابتدا به ذکر مزایای گره چینی هندسی، همچون امکان ایجاد محرمیت و در عین حال ایجاد پیوند بصری با محیط بیرونی و امکان کنترل نور و صوت با ایجاد جداره ایی مجوف جهت حفاظت از آلودگی صوتی می پردازد. سپس این پژوهش به دنبال پاسخ این سوال است که آیا نمای مجوف با تزئینات گره چینی ایرانی اسلامی می تواند حس مکان ایرانی اسلامی را در فضای شهر های آشفته امروز ایران بازآفرینی کند ؟ در این تحقیق فرضیه بر آن است که با استفاده ازپنل های متشکل از هنر سنتی گره چینی آجری، چوبی و یا حتی مصالح مدرن تری همچون استیل در نمای ساختمانهای معاصر با سبکهای غیر سنتی میتوان پیوندی میان این بناها با سبکهای سنتی به جهت نیاز مبرم شهر های سر درگم امروز که مملو از حس بی مکانی است ،ایجاد کرد و به خلق فضای ایرانی اسلامی میانجامد. این تحقیق بر پایه مطالعات کتابخانه ایی با مروری بر متون و اسناد مربوطه در به تبیین عناصر کالبدی مربوطه پرداخته و سپس بانظرسنجی و بررسی میدانی از 3 نمونه تصادفی با کاربری متفاوت در بناهای شهر تهران، تأثیر این متغیر بر ادراک احساس فضای قدسی و حس مکانی ایرانی اسلامی در میان شهروندان تهرانی را بررسی می کند . نتیجه این تحقیق نشان داد که آنچه به طور مسلم مورد اقبال عموم واقع شد، آنست که نمای معاصر همراه با پنل های مجوف نسبت به نمای فعلی ساختمان ها در ارتباطی آشناتر و صمیمی تر با ناظرین و ساکنین شهر قرار گرفته است
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرانک غفاری
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
احمد میرزاکوچک خوشنویس
استادیار پژوهشگاه میراث فرهنگی و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
سعید فرمهین فرهانی
مدرس دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :