سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

روند پیدایش شهرهای اسلامی و تأثیر تاریخی حکومتگران بر آنها

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,036

فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCIIAU01_160

تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1394

چکیده مقاله روند پیدایش شهرهای اسلامی و تأثیر تاریخی حکومتگران بر آنها

فتوحات مسلمین و دستیابی به قلمرو گسترده تحت لوای اسلام موجب شد که خلفا و فرمانروایان اقداماتی جهت ایجاد شهرها و تاسیسات شهری انجام دهند. ایشان شهرهایی نظیر بصره، کوفه و فسطاطرا به منظور دستیابی به اهداف سیاسی و نظامی ساختند، شهرهای دمشق، بغداد، سامرا، قاهره بد لیل دارالحکومه قرار گرفتن و استفاده به عنوان پایتخت بنیان نهاده شدند. همچنین شهرهایی پیرامونمشاهد مقدس نظیر نجف با اهداف مذهبی ایجاد شد. پس از بنای شهرهای جدید حکام و والیان کوشیدند تا با تاسیس نهادهایی نظیر مساجد، مدارس، بیمارستانها و قلاع و دژها آسایش و امنیت را برای ساکنین قلمرو اسلامی فراهم نماید. معماران مسلمان توانستند اصول معماری سرزمینهای جدید را فراگیرند و این فنون را در معماری و شهرسازی بکار بندند. مقاله حاضر بر آن است تا با رویکردی توصیفی – تحلیلی به بررسی روند پیدایش شهرها اسلامی و تأثیر حکومتگران بر آنها بپردازد. این بررسی نشان داد توجه حکام و فرمانروایان مسلمان به ایجاد شهرهای جدید، موجب رونق معماری و شهرسازی در دوران اسلامی شد. بهرهگیری از سبکهای مختلف معماری و شهرسازی تحول در این عرصه را فراهم نمود که این امر شکوفایی تمدن اسلامی و شکلگیری شهرها و تاسیسات جدید شهری را به همراه داشت

کلیدواژه های روند پیدایش شهرهای اسلامی و تأثیر تاریخی حکومتگران بر آنها:

نویسندگان مقاله روند پیدایش شهرهای اسلامی و تأثیر تاریخی حکومتگران بر آنها

عباس اویسی

استاد یار تاریخ دانشگاه پیام نور مرکز زاهدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
-ابن اثیر، عزالدین علی(1351)، کامل، تاریخ بزرگ اسلام و ایران، ...
-اتینگهاوزن، ریچارد و الگ گرابر (1383). هنرمعماری اسلامی (1)، ترجمه ...
-اشپولر، برتولد (1386)، تاریخ ایران در قرون نخستین اسلامی، ج2، ...
-باسانی، آ (1390)، «دین در دوره سلجوقی»، تاریخ ایران کیمبریج، ...
-پیرنیا، محمدکریم (1388)، آشنایی با معماری اسلامی ایران، تهران: انتشارات ...
-حسینیان مقدم، حسین و دیگران (1386)، تاریخ تشیع (2): دولت‌ها، ...
-زیدان، جرجی (1389)، تاریخ تمدن اسلام، ترجمه علی جواهر کلام، ...
-کاهن، کلود (1389)، «قبایل، شهرها و سازمانبندی اجتماعی»، تاریخ ایران ...
-لسترینج، گای (1383)، جغرافیای تاریخی سرزمینهای خلافت شرقی، ترجمه محمود ...
-متز، آدام (1388)، تمدن اسلامی در قرن چهارم هجری، ترجمه ...
-مقدسی، ابوعبدالله محمد بن احمد (1361)، احسن التقاسیم فی معرفه ...
-مکی، محمدکاظم (1383)، تمدن اسلامی در عصر عباسیان، ترجمه محمد ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "روند پیدایش شهرهای اسلامی و تأثیر تاریخی حکومتگران بر آنها" توسط عباس اویسی، استاد یار تاریخ دانشگاه پیام نور مرکز زاهدان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فتوحات – شهرسازی – پایتخت ها – معماری اسلامی- حکام هستند. این مقاله در تاریخ 14 مرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1036 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فتوحات مسلمین و دستیابی به قلمرو گسترده تحت لوای اسلام موجب شد که خلفا و فرمانروایان اقداماتی جهت ایجاد شهرها و تاسیسات شهری انجام دهند. ایشان شهرهایی نظیر بصره، کوفه و فسطاطرا به منظور دستیابی به اهداف سیاسی و نظامی ساختند، شهرهای دمشق، بغداد، سامرا، قاهره بد لیل دارالحکومه قرار گرفتن و استفاده به عنوان پایتخت بنیان نهاده شدند. همچنین ... . برای دانلود فایل کامل مقاله روند پیدایش شهرهای اسلامی و تأثیر تاریخی حکومتگران بر آنها با 19 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.