بررسی وضعیت خشکسالی و روند آن در منطقه اصفهان بر اساس شاخص های آماری خشکسالی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 686
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AENCINF01_059
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1394
چکیده مقاله:
خشکسالی و کمبود آب یک واقعیت عینی در کشور محسوب می شود. در گذشته به علت کمی جمعیت کشور، خشکسالی و بحران کمبود آب به اندازه امروز محسوس نبود، ولی با افزایش جمعیت شش برابری کشور در 100 سال گذشته و به دنبال آن نیاز به تأمین غذای بیشتر، بروز این بحران بیش از گذشته مشهود است. خشکسالی در حالت کلی به سه شکل خشکسالی هواشناسی، هیدرولوژیکی و کشاورزی تعریف می شود. بارش عمده ترین پارامتری است که در تعریف خشکسالی به کار می رود . کمبود یا فقدان آن آستانه رخداد خشکسالی است. در این مقاله خشکسالی هواشناسی (آب و هوایی) منطقه اصفهان به صورت سالیانه و فصلی با توجه به آمار بارندگی 55 ساله اصفهان مورد بررسی قرار گرفت. سپس فراوانی و شدت خشکسالی براساس شاخصهای استاندارد بارندگی و درصد نرمال مطالعه گردید. با توجه به کاهش نزولات جوی، مشخص شد که خشکسالی در برخی موارد به صورت سالیانه و در برخی موارد نیز به صورت فصلی رخ داده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شهرام ریاحی نیا
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی، دانشگاه پیام نور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :