بررسی وضعیت آتش زدن بقایای گیاهی و اثرات زیست محیطی آن مورد مطالعه : شهرستانهای نوراباد ، قائمیه و کازرون
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 677
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AENCINF01_022
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1394
چکیده مقاله:
بقای بشر مستلزم بقای گیاهان در طبیعت است . بشر همواره در پی ایجاد شرایط مناسب برای ادامه حیات خود بوده است. بنابراین مدیریت بقایا که شامل روشهایی است که پس از خاتمه دوره رویشی گیاه و برداشت محصول بر روی بقایای باقی مانده محصول اعمال میشود همواره از مسائل اصلی کشاورزی بوده است. از سالیان گذشته سوزاندن بقایای گیاهی از رایج ترین انواع مدیریت بقایای گیاهی بوده است که کشاورزان به آن اقدام می کنند. این پدیده بیشتر در مناطقی رواج دارد که از گندم و جو در تناوب کشت دوگانه ی محصولات تابستانه مانند سویا، سورگوم، و آفتابگردان استفاده می شود. هدف این مقاله بررسی عواملی است که بر میزان آتش زدن بقایای گیاهی موثر بوده اند. روش تحقیق، پیمایشی و از نوع توصیفی-همبستگی است. نتایج نشان می دهد با استفاده از تحلیل آماری اطلاعات، میان متغیرهای مستقل شامل سن، سطح زیرکشت با متغیر تحقیق ( آتش زدن بقایای گیاهی) رابطه مثبت و معنی دار در سطح یک درصد وجود دارد به طوریکه با افزایش سن و سطح زیر کشت متغیر تحقیق افزایش می یابد اما با میزان سطح تحصیلات رابطه منفی و معنی داری در سطح یک درصد نشان دهنده این است که متغیر تحقیق با افزایش میزان تحصیلات کاهش می یابد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین صادقی
دانشیاربخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز نوسینده مسئول
رضا امیری
دانشجوی سابق بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :