بررسی تحلیلی مسائل و مشکلات صنعت ژئوماتیک در جذب کارشناسان این رشته در ایران و ارائه راهکارهای مناسب
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,557
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GEO87_120
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1386
چکیده مقاله:
امروزه عدم جذب فارغالتحصیلان دانشگاهی در زمینههای تخصصی آنها توسط بخشهای دولتی و خصوصی و همچنین عدم برقرار بودن یک تعادل نسبی میان تعداد فارعالتحصیلان دانشگاهی و نیاز بخش صنعت به این نیروهای متخصص، به عنوان یکی از مهمترین مشکلات و دغدغههای دولت محسوب میگردد . یکی از رشتههایی که علیرغم داشتن پتانسیل فراوان جهت ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان دانشگاه و جذب نیروهای متخصص از این مشکل رنج میبرد، رشته مهندسی ژئوماتیک می - باشد . تحولات اخیر در رشته مهندسی ؤئومتیک باعث توسعه گرایشهای جدیدی نظیر فتوگرامتری رقومی، سنجش از دور، GIS ، ژئودزی ماهواره ای و ... شده است . علیرغم گسترش روزافزون کاربردهای مربوط به گرایشهای جدید رشته ژئوماتیک، فارغ - التحصیلان دانشگاهی این رشته، بخصوص در مقطع کارشناسی، علیرغم دارا بودن تخصص لازم در گرایشهای عنوان شده جذب رشته نقشهبرداری زمینی میگردند . بنابراین می توان گفت توسعه گرایشهای جدید در رشته ژئوماتیک نتوانسته است نقش و تاثیر واقعی خود را برای ایجاد زمینههای اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی و کارآفرینی، بویژه در بخش خصوصی نشان دهد . به منظور ارائه راهکارهای مناسب و کارآمد برای رفع مشکلات صنعت ژئوماتیک ( نقشهبرداری ) در زمینه جذب کارشناسان و متخصصین این رشته، لازم است این مشکلات به طور دقیق شناسایی و عوامل و پیشزمینههای این مشکلات تعیین گردد . بر همین اساس و با توجه به اینکه تاکنون در کشور ایران تحقیقی در این زمینه انجام نگرفته بود و گزارش مکتوب و قابل استنادی در این ارتباط موجود نبود، در این تحقیق سعی گردید تا ضمن جمعآوری اطلاعات لازم برای بررسی مشکلات صنعت ژئوماتیک در زمینه جذب متخصصین و کارشناسان ژئوماتیک، بانک اطلاعاتی جامع و کاملی برای تحقیقات آینده و رفع نیاز محققین فراهم آید . در این مقاله ضمن بررسی تحلیلی مسائل مرتبط با جذب کارشناسان مهندسی ژئوماتیک در ایران از قبیل : وضعیت کنونی صنعت ژئوماتیک در ایران از نظر جذب نیروی متخصص، کمیت فارغ التحصیلان دانشگاهها و سایر مراکز آموزش عالی در مقایسه با نیاز صنعت ژئوماتیک به این نیروها، پتانسیل صنعت ژئوماتیک به عنوان بستری برای اشتغالزایی و جذب نیروهای متخصص، پتانسیل
صنعت ژئوماتیک در ایران برای جذب سرمایهگذاری خارجی، طرحهای زیربنایی در زمینه صنعت ژئوماتیک به عنوان زمینههای اشتغالزایی برای متخصصین این صنعت، و شناسایی علل و عوامل عدم جذب مناسب فارغ التحصیلان رشته مهندسی ژئوماتیک در زمینه تخصصی آنها توسط بخشهای خصوصی و دولتی، با تجزیه و تحلیل آماری و منطقی دیدگاه متخصصین و صاحب نظران این صنعت در بخشهای دانشگاهی، دولتی و خصوصی در ارتباط با مسائل مذکور، راهکارهای مناسب و عملی به منظور افزایش مشارکت بخش خصوصی در زمینه گرایشهای جدید رشته ژئومایتک و افزایش جذب فارغ التحصیلان این رشته توسط بخشهای دولتی و خصوصی در زمینههای تخصصی آنها، بویژه در زمینه گرایشهای جدید رشته ژئوماتیک ارائه گردیده است .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرشید فرنود احمدی
دانشجوی دکترای نقشهبرداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
حمید عبادی
استادیار دانشکده مهندسی نقشهبرداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین ط
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :