تلفیق مؤلفه های شناختی و فرهنگی در تهیه محتوا برای آموزش زبان انگلیسی از طریق ارتباطات سیار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله میان رشته ای آموزش مجازی در علوم پزشکی، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MEDIA-5-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید خزایی

دانشجوی دکتری آموزش زبان انگلیسی، دانشگاه شهید چمران اهواز

عبدالمجید حیاتی

زبان شناسی کاربردی، استاد گروه زبان و ادبیات انگلیسی، دانشگاه شهید چمران اهواز.

علیرضا جلیلی فر

زبان شناسی کاربردی، دانشیار گروه زبان و ادبیات انگلیسی، دانشگاه شهید چمران اهواز.

چکیده

مقدمه: زندگی در حال تغییر امروزی به راه حل هایی نیاز دارد که بافت آن از دانش و توانایی های افراد با دیدگاه های مختلف شکل گرفته باشد. پژوهش حاضر با هدف تهیه و تدوین محتوای انگلیسی مناسب برای عرضه بر روی مؤلفه های ارتباطات سیار در جهت تسهیل در تعامل فراگیران ایرانی با مردمان جهان انجام شد.مواد و روش ها: این پژوهش کاربردی در سال 1392 برای آموزش واژگان انگلیسی انجام شد. جامعه آماری دانش آموزان مقطع متوسطه اصفهان بودند که از میان آن، 225 دانش آموز دختر و پسر سال سوم با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. واژگان طی 18 جلسه و با پیوست روی تلفن همراه عرضه می شد. هر جلسه حافظه فعال دانش آموزان با آزمون های حافظه مورد سنجش قرار می گرفت. میزان یادگیری نیز هر جلسه از طریق آزمون های بازشناسی و یادآوری ارزشیابی می شد.همچنین پرسش نامه پیامکی در جهت گردآوری نظرات عرضه شد. تجزیه و تحلیل داده ها، با روش تحلیل واریانس یک طرفه ANOVA و پس آزمون Scheffe و نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام شد. نتایج: نتایج، تأثیر معنادار مؤلفه شناختی را بر توان یادگیری فراگیران تأیید کرد به گونه ای که فراگیران با حافظه های فعال قوی و ضعیف بهترین (میانگین =16/69) و ضعیف ترین (میانگین =1/65) عمل کرد ها را در یادگیری محتوای حاوی پیوست نشان دادند. این نتایج از همگرایی عمل کرد و نگرش در یادگیری واژگان خبر می داد زیرا مقادیر آزمون فیشر در سطح 0/05 معنادار بود. نتیجه گیری: با توجه به تأثیر معنادار مؤلفه شناختی در یادگیری واژگان بایسته است تهیه کنندگان محتوا با در نظر گرفتن این مؤلفه ها به طراحی محتوا بپردازند تا از ورود محتوای پیش ساخته به حوزه یاددهی و یادگیری نوین انگلیسی پرهیز شود.

کلیدواژه ها

شناختی، یادگیری زبان، تلفن همراه، تولید محتوا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.