بررسی اثر ارتقادهنده قلیایی بر فعالیت نانوکاتالیزور مولیبدن بر پایه نانولوله کربنی موثردرتبدیل گاز سنتز به الکل های سنگین
محل انتشار: پانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 671
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICHEC15_565
تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394
چکیده مقاله:
تولید الکلهای سنگین از گاز سنتز، درحضور نانوکاتالیستهای مولیبدن کاربید ارتقاداده شده با پتاسیم وکبالت، برروی پایههایی از نانولولهکربنی مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از نمک آمونیوم هپتا مولیبدات و نیترات کبالت و به روش همرسوبی، کبالت و مولیبدن به شکل اکسید دوفلزی بر روی نانولولههای کربنی نشانده شد. بهمنظور بررسی اثر ارتقادهنده قلیایی بر فعالیت کاتالیست و گزینشپذیری محصولات، پتاسیم با نسبتهای مولی0/2و0/4و0/6و0/7 نسبت به کبالت، به روش تلقیح به کاتالیست با نسبتMo/Co=1/66 اضافه گردید تستهای راکتوری در فشار 22 بار و دمای 330 درجه سانتیگراد، تحت جریان هیدروژن و منوکسیدکربن بانسبت 2 انجام گرفت. گزینشپذیری و فعالیت کاتالیستهای ساختهشده با استفاده از دادههای دستگاه کروماتوگرافی گازی محاسبه شده و ارتباط آنها با خواص شیمی فیزیکی کاتالیستها بهطور کامل مورد بحث قرار گرفت. کاتالیست C/CNT2β Mo-oC-K 48/ 0 با نسبت پتاسیم به کبالت برابر با 0/6باگزینش پذیری 48/55 نسبت به الکلهای سنگین کاتالیست بهینه انتخاب گردید. نتایج XRD نشان داد تشکیل فاز K-Mo-C نقش مهمی در تولید الکل ایفا میکنند. پیک این فاز در کاتالیست با نسبت مولی K/Co=0/6 از شدت بیشتری برخوردار میباشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
طاهره نعمتیان
دانشجوی دکتری شیمی کاربردی، دانشگاه تهران، پردیس علوم، دانشکده شیمی، تهران، ایران.
رضا غلامی مقدم
دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی کاربردی، دانشگاه تهران، پردیس علوم، دانشکده شیمی، تهران، ایران.
احمد توسلی
عضو هیئت علمی گروه شیمی کاربردی، دانشگاه تهران، پردیس علوم، دانشکده شیمی، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :