بررسی ضرورت های اجرایی اقتصاد مقاومتی و ملزومات آن در ایران از دیدگاه رهبرانقلاب اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی اقتصاد، حسابداری، مدیریت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: EAMS01_535
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 600
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدصادق مرتضوی

دانشجوی کارشناسی حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان، ایران

محمدرضا رمضانی

دانشجوی کارشناسی حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان، ایران

فائزه اسماعیلی رنجبر

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، ایران

علی نمازیان

هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان، ایران

چکیده

در سالهای اخیر دغدغه مقام معظم رهبری، وضعیت اقتصادی کشور بوده است، که در پیام نوروز ی ایشان برا ی نخستین بار بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند . رهبر ی در طول این مدت در مناسبت ها ی مختلف از محققین و دانشجویان راهکارهایی را جهت خروج از بحران اقتصادی درخواست کردند و همچنین از همه دراین زمینه کمک و یاری خواستند و سیاست هایی را در این زمینه با توجه به اوضاع اقتصادی کشور تبیین کردند. زمینه تدوین و پیاده سازی الگوی اقتصاد مقاومتی برای کشوری مانند ایران با داشتن منابع فراوان، جمعیت زیاد، بازار بزرگ درون کشور و ارتباطا منطقه ای نسبتاً خوب فراهم است. پتانسیل ها و منابع بکر و استفاده نشده فراوان فعلی، همه حاکی از آن است که استااده کامل و کارامد از منابع موجود و به کاریری آنها در ظرفیت اشتغا کامل، می تواند بسیاری از مشکلا و آسیب ها را چاره سازد . تحولات جهانی نیز اقتضا میکند که جمهوری اسلامی ایران به عنوان الهام بخش جهان اسلام الگویی موفق و مستقل از مدیریت اقتصادی را بهنمایش بگذارد و وضعیت مطلوب اقتصادی را در اندازه شئونات و عزت نفس مردم خود ایجاد کند. نظام اقتصاد ی اسلامی، مجموعه ای از الگوهای رفتاری و روابط اقتصادی در سه حوزه تولید، توزیع و مصرف است که از کتاب، سنت پیامبر اکرم ص و امامان معصوم ع و عقل استنباط می شود. در این تحقیق ، محقق در صدد آن هست که تفسیری روشن از اقتصاد مقاومتی و چگونگی پیاده سازی صحیح آن را بیان کند. فرضیه ای که به دنبا آن است اینگونه می باشد که از دیدگاه مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی شکل خاصی از نظام اقتصادی اسلام است.

کلیدواژه ها

اقتصاد مقاومتی، ریاضت اقتصادی ، فنریت اقتصادی، اقتصاد اسلامی، جهاد اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.