نظام مالیات الکترونیکی و چالش های پیش روی مطالعه موردی: مودیان مالیاتی استان کرمانشاه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی اقتصاد، حسابداری، مدیریت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: EAMS01_414
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 759
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر براتی

کارشناس ارشد مدیریت، کارشناس ارشد مالیاتی اداره کل امور مالیاتی استان کرمانشاه، ایران

چکیده

نظام مالیاتی چاه نفتی است که پایانی ندارد؛ چون از خود جامعه بیرون میآید و در آن خرج میشود. شما نمیتوانید کشوری را پیدا کنید که مرفه و پیشرفته باشد، اما نظام مالیاتی درستی نداشته باشد. از طرف دیگر، نمیتوان کشور فقیری را پیدا کرد که نظام مالیاتی خوبی داشته باشد. این نشان میدهد نظام مالیاتی مکانیزه و منسجم، کشور را غنی و پیشرفته میکند . بطور کلی، اصلاح نظام مالیاتی از طریق برقراری سیستم مالیات الکترونیکی نه تنها در جلوگیری از فرار مالیاتی بسیار موثر و مفید میباشد بلکه در مورد سیستم مالیات بر درآمد به عنوان مانعی بزرگ در برابر بی عدالتی و عدم کارایی در نظام مالیاتی قلمداد میشود، لذا در پژوهش حاضر که از نوع توصیفی پیمایشی میباشد، به بررسی موانع و مشکلات پیادهسازی مالیات الکترونیکی در قالب یک مطالعه موردی - میپردازد، حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری کوکران و تفسیر و تجزیه و تحلیل دادههای جمعآوری شده از جامعه مورد مطالعه، در قالب آمار تحلیلی و به دو صورت توصیفی و استنباطی انجام گرفته است. در ادامه به بررسی روابط بین متغیرهای موجود در مدل مفهومی پژوهش پرداخته و از طریق الگوهای آماری مناسب، فرضیههای پژوهش مورد آزمون قرار گرفتهاند. گذر از مراحل بالا مستلزم استفاده از روشهای تحلیل آماری مناسب مانند آلفای کرونباخ، ضریب همبستگی اسپیرمن، تحلیل واریانس، شاخصهای برازش، تحلیل عاملی اکتشافی و مدل معادلات ساختاری و اطمینان از دقت و صحت این استنباطها است، که در طی پژوهش با حساسیت بالایی، رعایت و بازنگری شدهاند. نتایج نشان میدهد: متغیرهای فنی و زیرساختی 0/95 تاثیرات اجتماعی 0/90 انتظارتلاش 0/51 مسائل قانونی 0/40 انتظارکارایی0/32 دسترسی به اطلاعات 0/18 و ریسک درک شده 0/11- به ترتیب دارای ضریب اهمیت و تاثیر بیشتری در عوامل موثر بر پذیرش نظام مالیات الکترونیکی میباشند.

کلیدواژه ها

مالیات الکترونیکی، متغیرهای زیرساختی و فنی، تاثیرات اجتماعی، ریسک درک شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.