بررسی میزان بروز بنزوات ها در شیر خام
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 854
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MILKFDO02_048
تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394
چکیده مقاله:
بنزوئیک اسیدونمکهای آن به صورت گسترده ای به عنوان نگهدارنده ومانع رشدباکتریها،کپکها ومخمرهادرموادغذایی موردمصرف قرارمیگیرند. اگرچه بنزوئیک اسیدعمومابه عنوان امن (GRAS) به رسمیت شناخته شده،قرارگرفتن درمعرض کوتاه مدت به اسیدبنزوئیک میتواند چشمها ،پوست ودستگاه تنفسی راتحریک کند. وقرارگرفتن درمعرض طولانی مدت ویاrepeatedexposure ممکن است باعث حساسیت پوست شود.این ماده درموادغذایی اسیدی موثراست ودرموادغذایی غیراسیدی کمتر موثرواقع میشود. استفاده منطقی ازآن باعث عوارض ناسازگارسلامتی نمیشود، مگردربعضی ازافراد آلرژیک که به این افزودنیهاحساس هستند. درهرصورت طبق مقررات وضوابط ملی مااستفاده از این نگهدارنده درشیروفرآورده های لبنی ممنوع میباشد. هدف ازاین مطالعه بررسی میزان بروز بنزوئات ها در شیرخام گاو بود.دراین مطالعه تعداد30 نمونه از ایستگاههای جمع آوری شیرخام دراستان خوزستان و دوشش مستقیم شیرگاودرمناطق روستایی نمونه برداری وبه روش دستگاهی HPLC مورد آزمون قرارگرفتند.براساس نتایج در 26نمونه (6/86%)از کل نمونه ها ،بنزوئاتها بادامنه 6/16-13/1شناسایی شد .وقوع بنزوئات ها در شیر خام حاکی ازوروداین مواد به صورت غیر عمد به غذای انسان است لذا علاوه برشناسایی مسیر احتمالی ورود آن به غذای انسان ، باید در مقررات وضوابط ملی حد مجازی برای پوشش مقادیری که به طور طبیعی درغذای انسان اتفاق می افتد،دیده شود .
نویسندگان
سیمین فقهی
معاونت غذاودارودانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ،مدیریت نظارت برموادغذایی،آرایشی وبهداشتی ، کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی –علوم وصنای
روح اله شیرعلی پور
معاونت غذاودارودانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بخش سم شناسی آزمایشگاه کنترل موادغذایی وبهداشتی ،دکترا ی شیمی تجزیه
مرضیه مساح
معاونت غذاودارودانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بخش سم شناسی آزمایشگاه کنترل موادغذایی وبهداشتی کارشناس ارشد شیمی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :