بررسی و تحلیل غلظت آلاینده های هوای شرق تهران ومقایسه آنها با استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست(مطالعه موردی: پارک ملی سرخه حصار)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 890
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HESD04_019
تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394
چکیده مقاله:
رشد جمعیت و توسعه شهر ها، مشکلات فراوان حمل و نقل را بر ای جامعه شهری ایجاد می نماید. ترافیک سنگین و همچنین ترمینال شرق تهران عاملی برای آلودگی هوا در این منطقه می باشد. پارک ملی سرخه حصار در این منطقه واقع شده و از آنجا که این مناطق دارای ارزشهای استراتژیک و اهمیت ملی هستند، به منظور حفاظت و ترمیم حیات جانوری و گیاهی و جلوگیری از انهدام تدریجی آنها حایز اهمیت می باشد. هدف از این تحقیق ، بررسی و تجزیه و تحلیل آلودگی هوا در پارک سرخه حصار می باشد. در این مطالعه ابتدا میزان غلظت آلاینده های شاخص هوا ((PM10,CO, NO2, SO2, O3 به تفکیک به صورت روزانه به مدت 12 ماه ازایستگاه ثابت اندازه گیری شهری بامارک هوریبا که درپارک سرخه به صورت آنلاین نصب شده بدست آمد. سپس میزان غلظت هر آلاینده به تفکیک در هر یک از 12 ماه سال با استفاده از نرم افزار Excel جهت محاسبه و برآورد نتایج تحقیق، تجزیه و تحلیل شدند و نمودارهای مربوط به هر یک نیز رسم گردید و با مقادیر استاندارد هر یک نیز مقایسه گردید. نتایج نشان داد که بیشترین مقادیر آلاینده ها در زمستان اتفاق افتاده است که میتواند بیشتر به دلیل پدیده وارونگی هوا و افزایش مصرف سوخت های فسیلی رخ داده باشد. در فصل زمستان غلظت آلاینده ها به جز PM10 افزایش چشمگیری داشت. همچنین به وضوح تاثیر فضای سبز را در کاهش میزان آلایندهها بالاخص CO و SO2 با توجه به وجود سامانه عظیم حمل و نقل در شرق تهران مشخص می سازد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نسیم رحمتی
کارشناسی ارشد محیط زیست گرایش آلودگی ها ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
متینه سرداد
دانشجوی ارشد محیط زیست گرایش آلودگی ها، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :