معرفی مواد گرانروی افزا در گل حفاری و نقش آنها در کنترل فیلترات گل
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,934
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RESERVOIR04_049
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
در ساختن گل حفاری اگر آب را با مواد وزن افزایی مانند باریت مخلوط کنیم ممکن است باریت در آب ته نشین شود و باعث گیر رشته ی حفاری شود به همین دلیل به گل حفاری ساخته شده مواد گرانروی افزا اضافه می شود که باعث می شود مواد وزن افزا و دیگر افزایه های اضافه شده در گل حفاری ته نشین نشوند و به عبارتی به گل خاصیتی تیکسوتروپیک یا ژلاتینی می دهد. در گل حفاری پایه آبی موادی که به عنوان افزاینده های گرانروی افزا به گل پایه اضافه می شوند نقش کنترل فیلترات گل را نیز دارند. این افزاینده های گرانروی افزا در گل حفاری خاصیتی ایجاد می کنند که گل حفاری در چاه با ایجاد یک کیک گل ناتراوا اجازه ی عبور فاز پیوسته ی گل حفاری را به داخل سازند نمی دهد. ما در این مقاله به معرفی این مواد گرانروی افزا می پردازیم و در انتهای با طراحی آزمایشی که در آن با آلوده کردن گل حفاری با نمک (که به سبب آن فیلترات گل افزایش می یابد) اطلاعاتی را بدست می آوریم که با بررسی این داده ها در نمودارهایی تاثیر هرکدام از این مواد گرانروی افزا را در درمان آلودگی نمکی بررسی خواهیم کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
میلاد رشیدی
دانشجوی مهندسی نفت - بهره برداری و استخراج
مهدی مزارعی
دانشجوی ارشد مهندسی نفت - مخازن هیدروکربری - پردیس علوم و تحقیقات فارس، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت - سرپرست کنترل کیفیت پایپینگ و مکانی
محمد سرابی
مهندسی عمران - عمران - سرپرست کنترل کیفیت عمران شرکت فراسان سآیت نفتی آذر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :