ارزیابی نقش مولفه های جغرافیایی درشکل گیری سکونت گاه های اشکانی،ساسانی حوزه سد کرخه(2) براساس سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 694
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCGTSD01_836
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
محدوده جغرافیایی حوزه آبگیرسد کرخه 2، به سبب دارا بودن کوه های مرتفع،دره هایعمیق در دوسوی رودخانه کرخه،دشت های می انکوهی، رودخانه های دائمی، و قرارگیری برمسیرراه بازرگانی وباستانی همواره از گذشته های دور مورد توجهجوامع انسانی بوده است. این مقاله برآن است، تا با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS ، به ارزیابی نقش عواملزیست محیطی درشکل دهی فضای استقراری و سکونت گاه های انسانی اشکانی - ساسانی، که محدوده ایبین شهرستان درهشهردرجنوب شرقی استان ایلام وشهرستان پلدختردرجنوب استان لرستان راشامل می شود، بپردازد. برای بررسی تاثیرعوامل محیطی بر زیستگاه های انسانی اشکانی و ساسانی، آنها با توجه به عواملی چون ارتفاع ازسطح دریا، درصد شیب،فاصله از رودخانه، کاربری اراضی و لندفرم موجود در منطقه ارزیابی شدند. برای یافتن ارتباط شکل گیری هر محوطه با هرعامل طبیعی، آنها براساس نقشه پایه آن عامل مطالعه و میزان همبستگی محوطه ها باهرعامل طبیعیبه دست آمد. درپایانبراساس نتایج بدست آمده مشخص شد که عوامل طبیعی چون ارتفاع، پوشش گیاهی، شیب و فواصل محوطه ها از رودخانهدائمی کرخه نقش متفاوتی را درتوزیع محوطه های تاریخی اشکانی و ساسانی داشته اند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رزا فریدون پور
دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه باستان شناسی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر،ابهر،ایران
فرزاد مافی
استادیاردانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر،دانشکده علوم انسانی، گروه باستان شناسی، ابهر، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :