بررسی و تحلیل مقایسه ای شاخص های کمی وکیفی مسکن در سکونتگاههای غیر رسمی. نمونه ی مورد مطالعه:محله ی دیزج شمالی در شهر بناب
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 870
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCGTSD01_748
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
اسکان غیر رسمی به عنوان معلولی کالبدی- فضایی ناشی از ساختار ناهنجار اقتصادی –اجتماعی - فرهنگی است که با سرعتبسیار فراوانی در شهرها ظاهر میشود و زندگی سالم وپایدار شهری را به چالش می کشد. اسکان غیرر رسمی در ایران با شروعاصلاحات اراضی وبالا رفتن قیمت اغاز شد و در گام اول گریبان شهرهای بزرگ را گرفت و در مراحل بعدی با رشد وگسترش اینپدیده حتی شهرهای کوچک اندامی مانند بناب نیز درگیر مسئله اسکان غیر رسمی شده است اما با کیفیتی متفاوت نسبت بهشهرهای بزرگ.محله ی دیزج شمالی که کی از گسترده ترین سکونتگاهای شهر بناب است که به دلیل مهاجرت های درون شهریوروستاهای اطراف خود شهرو بعضا از شهرها وروستاهای همجوار شکل گرفته است. هدف ازپژوهش حاضر برسی ویژگی هایکمی وکیفی مسکن درسکونتگاهای غیر رسمی محلهی دیزج شمالی است و همچنین با استفاده از یک روش مقایسه ی -تطبیقیسعی در سنجش میزان شکاف شاخصهای مسکن در این محله نسبت به شهر بناب داشته ایم.روش وماتریس برنامه ریزیراهبردی کمینیز برای SWOT پژوهش در این مقاله تحلیلی-توصیفی بوده است. از مدل SPSS برای رائه ی راهبرد استفاده شدهاست.نتایج پژوهش حاکی از آن است که محلهی دیزجشمالی در همه ی شاخص های کمی نسبت به شهر بناب از وضعیت نامطلوبیبرخوردار است.در برخی شاخص های کیفی از جمله درشاخص های نوع مصالح ساختمانی، کیفیت واحدهای مسکونی،زیربنای سرانه-ی مسکونی،نوع مالکیت وخرید مسکن نسبت به شهر بناب از وضغیت خوبی برخوردار نیست.بیشترین شکاف وناهنجاری درشاخصنوع مصالح ساختمانی مشاهده می شود مقدار این شاخص برای محله ی دیزج شمالی 40.4 درصد مسکن بادوام در حالی که در شهربناب مقدار این شاخص 73 درصد است حتی در مقایه با کشورهای در حال توسعه که مقدار این شاخص در آنها 63 درصد مسکنبادوام می باشد نیز وضعیت به مراتب بدتری دارد. درهمه ی شاخص های مربوط به میزان برخورداری از خدمات اساسی محلهی دیزجشمالی نسبت به شهربناب وهمچنین کشورهای در حال توسعه وضعیت کاملا مناسبی دارد. همچنین در مطالعات میدانی هیچیک از اشکال سکونتگاهای غیر رسمی مانند: کپر ،حلبی آباد، قمیر، و نظایر آن دیده نشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
وحید محمودیان
دانشجو کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
ایوب نیکنام
ایوب نیکنام دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا وبرنامه ریزی شهری دانشگاه تربیت مدرس
زهرا تبریزی
دانشجوی کارشناسی ارشدجغرافیاوبرنامه ریزی شهری دانشگاه آزادرشت
سمیرا کاظمی گل تپه
دانشجوی کارشناسی ارشدجغرافیا برنامه ریزی شهری دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :