پهنه بندی خطر زمین لغزش با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی در محیط ARC GIS (مطالعه موردی: حوضه آبریز رودخانه کلات در استان خراسان رضوی)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 621
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCGTSD01_505
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
فرایندهای زمین لغزش از جمله مخاطرات ژئومورفولوژیکی هستند که هر ساله خسارت های جانی ومالی فراوانی را بهزندگی بشر تحمیل می کنند و از جمله این مخاطره، زمین لغزش های صورت گرفته در شهر کلات می باشد. در اینپژوهش با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی AHP و با استفاده از نرم افزار EXPERT CHOICE 11 ، به عواملموثر در وقوع زمین لغزشها مانند معیارهای :شیب، جهت، سنگ شناسی، فاصله از گسل و فاصله از آبراهه وزن داده شد ودر نهایت ، به منظور پهنه بندی خطر وقوع زمین لغزش، لایه های اطلاعاتی تهیه و در محیط GIS 10 نقشه پهنه بندیخطر وقوع زمین لغزش در چهار کلاس با خطربسیار زیاد ، زیاد،متوسط،کم، تهیه شده است. نتایج حاصل از مقایسه اینپهنه بندی وپراکندگی زمین لغزش های موجود ، که در مطالعات میدانی مشاهده شده است دقت پهنه بندی صورت گرفتهرا تأیید می کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مرضیه علیپور
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه زابل
عذرا خسروی
دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی، دانشگاه فردوسی مشهد
مهری رهنمای شغل آباد
کارشناس ارشد ژئومورفولوژی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :