بررسی تأثیر قارچ های میکوریز اتونیکاتوم روی پارامترهای رشد در گیاه ریحان، (.Ocimum basilicum L) تحت تنش شوری و سطوح مختلف فسفر
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 599
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCGTSD01_316
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
این تحقیق در یک آزمایش گلخانه ای اثر متقابل قارچ های میکوریز و شوری روی گیاه ریحان تحت سطوحمختلف فسفر به اجرا در آمد.این آزمایش به صورت فاکتوریل با سه فاکتور قارچ میکوریز (گلوموس اتونیکاتوموشاهد بدون قارچ) و شوری با سه سطح (6، 5، 4 دسی زیمنس بر متر) و فسفر با دو سطح (20 و 40 کیلوگرم درهکتار) انجام شد. بر اساس نتایج حاصل از تجزیه واریانس اثر تیمار شوری بر طول ریشه در سطح احتمال 5%معنی دار شد همچنین تجزیه واریانس نشان داد اثر تیمار قارچ بر ارتفاع بوته، وزن ساقه، وزن ریشه، تعدادبرگ، تعداد میانگره در سطح احتمال 1% معنی دار میباشد.اثر اصلی تیمار فسفر بر روی ارتفاع بوته،وزن ساقه،طولریشه در سطح احتمال 5% معنی دار شد و وزن ریشه در سطح احتمال 1% معنی دار شد. همچنین اثرات متقابلشوری و فسفر روی فاصله میانگره در سطح احتمال 1% معنی دار شدنتایج نشان داد که تنش شوری به همراهقارچ اتونیکاتوم تأثیر معنی داری بر عناصر مورد ارزیابی داشته است. به علاوه اثر کاربرد قارچ های AM برپارامترهای رشدی و میزان جذب فسفر معنی دار بود . گیاهان مایه کوبی شده با قارچ های AM در مقایسه باگیاهان مایه کوبی نشده از رشد، عملکرد و میزان فسفر بیشتری هم در شرایط تنش شوری و هم در شرایطبدون تنش برخوردار بودند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیما محمدی
دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی خاک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :