مطالعه اثر دگرآسیبی اندام های هوایی و زیرزمینی گندم (.(Triticum aestivum L بر درصد و سرعت جوانه زنی علف هرز خاکشیر (Descurainia Sophia L.)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 428
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGROCONGRESS01_727
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
به منظور بررسی دگرآسیبی گندم در کنترل علف هرز خاکشیر، آزمایشی به صورت فاکتوریل، در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد مشهد در سال 1393 به اجرا درآمد. عامل اول نوع عصاره در دو سطح (عصاره ریشه و ساقه گندم) و عامل دوم غلظت عصاره در چهار سطح (0، 25، 50 و 100 درصد) بود. در این آزمایش اثر تیمارها بر درصد و سرعت جوانه زنی بذر خاکشیر بررسی شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که نوع اندام اثر معنی داری بر صفات اندازه گیری شده داشت، چنان که عصاره اندام ساقه در مقایسه با اندام ریشه، درصد و سرعت جوانه زنی خاکشیر را با شدت بیشتری کاهش داد. با افزایش غلظت عصاره ساقه و ریشه گندم، صفات فوق به طور معنی داری کاهش یافت .با توجه به نتایج این طور به نظر می رسد که عصاره اندام هوایی گندم، اثر بازدارندگی بیشتری بر درصد و سرعت جوانه زنی خاکشیر داشته است.
نویسندگان
سمیه طالبی
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
سیدمحسن نبوی کلات
استادیار و عضو هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :