اثر تنش خشکی در مراحل رشدی مختلف بر عملکرد دانه و برخی ویژگی های زراعی و فیزیولوژیکی دو رقم گل انگشتانه دارویی (مطالعه موردی: شهرستان رودسر)
محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,025
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCAHEC01_393
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
گل انگشتانه (Digitalis) نام انگلیسی (Grecian foxglove) خانواده گل میمون (Scrophulariaceae) گیاهی است زیبا ، دوساله یا چند ساله و دارای ساقه ای راست به ارتفاع یک متر و حتی بیشتر که در نواحی کوهستانی می روید از این گیاه برای رفع بعضی عوارض قلبی مشابه دریچه میترال استفاده می گردد. گلیکوزیدهای قلبی دیژیتالین و دیژیوتوکسین که از مهمترین گلیکوزیدهای تقویت کننده قلبی می باشند از همین گیاه گرفته می شوند . تولید کننده های عمده آن کشورهای آلمان، لهستان، هلند، مجارستان، انگلستان، روسیه و هند می باشد رنگ بذر قرمز تیره و وزن هزار دانه 0/05 تا 0/06 گرم است برگ ها حاوی ماده موثره از نوع گلیکوزیدهای استروئیدی مغذی قلب (0/3 تا 0/4 درصد) است مهمترین انها عبارتند از گلیکوزید آ و ب ، دیجیتوکسین، جیتوکسین، جیتالوکسین، منشا این گیاه غرب اروپا گزارش شده و در جنگل ها ، بیشه زارها و جاهای مرطوب می روید در پژوهش حاضر قصد داریم ارزیابی عملکرد دانه دو رقم گل انگشتانه دارویی تحت تاثیر تنش خشکی ایجاد شده در اثر قطع آبیاری در مراحل مختلف رشدی در به صورت فاکتوریل در قالب طرج کاملا تصادفی در شرایط گلدان و در سال زراعی (1388-1389) در شرایط گلدانی در شهرستان رودسر انجام شده را بررسی کنیم. سه شرایط آبیاری غرقاب، تنش در مرحله رویش و تنش در مرحله زایش در 4 تکرار در ارقام گل انگشتانه ارغوانی Digitalis purpurea، گل انگشتانه کرکدار Digitalis lanata اعمال شد . نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثرات متقابل بین آبیاری ارقام برای کلیه صفات معنی دار بود نتایج مقایسه میانگین نشان داد که بیشترین عملکرد دانه متعلق به رقم گل انگشتانه ارغوانی Digitalis purpurea در شرایط غرقاب ، رقم گل انگشتانه کرکدار Digitalis lanata تنش در مرحله رویش ، رقم گل انگستانه کرکدار Digitalis lanata در شرایط تنش زایش بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سکینه کهنسال واجارگاه
کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند
محمد معتمدی
کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند
فاطمه کهنسال واجارگاه
کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :