تاثیر روش اتصال نفوذی پرس گرم و نحوهی افزودن ذرات تقویت کننده بر ریزساختار و خواص مکانیکی نانوکامپوزیت لایه ای هیبریدی مس- نانوذرات زیرکونیا و میکروذراتآلومینا

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 418

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCOMAE02_008

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

کامپوزیت های مسی تولید شده به روش اتصال نفوذی با تقویت کننده های سرامیکی، به سبب هدایت الکتریکی و گرمایی مطلوب وهمچنین استحکام و سختی بالا، مواد مناسبی به منظور استفاده در صنایع الکترونیک می باشند.در این پژوهش تاثیر روش اتصالنفوذی با پرس گرم و دمای کاری، نحوه افزودن ذرات تقویت کننده و هیبرید کردن آن ها بر خواص مکانیکی نانو کامپوزیت لایه ایمس – نانو زیرکونیا و میکرو آلومینا مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور سوسپانسیونی پایدار از ذرات تقویت کننده با مقادیر مختلف وزنی 1%، 1/5%، 2% و 2/5% تهیه شد. سپس با استفاده از اولتراسونیک بر روی ورقه های مسی لایه نشانی و پراکنده گردید. سپس در محدوده دمایی 1040°C در کوره حرارت داده شد و تحت فشار پرس گرم قرار گرفت. بررسی ریزساختار و تعیین ترکیبات تشکیل شده با میکروسکوپ الکترونی روبشی وخواص مکانیکی با انجام آزمون های استحکام کششی، سختی سنجی و میکرو سختی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که هیبرید کردن و توزیع ذرات به وسیله سوسپانسیون و استفاده از روش اتصال نفوذی با پرس گرم باعث توزیع مناسب تر ذرات تقویت کننده، کاهش آگلومراسیون و افزایش خواص مکانیکی شده است. همچنین استفاده از دمای پایین تر در این روش نسبت به روش ریخته گری، موجب کاهش و حذف عیوب انقباضی و تخلخل، اتصال بهتر وافزایش ذرات باقیمانده و در نتیجه باعث افزایش خواص مکانیکی می گردد.

کلیدواژه ها:

نانوکامپوزیت ، ، اتصال نفوذی ، هیبریدی ، سوسپانسیون ، پرس گرم و خواص مکانیکی

نویسندگان

نوید اعلمی فریمان

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مواد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ملایر

ابراهیم یوسفی

دانشجوی دکترای مهندسی نانو مواد- نانو فناوری، پژوهشگاه مواد معدنی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

بهزاد کوزه گر کالجی

عضو هیات علمی، استادیار گروه مهندسی مواد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ملایر