بررسی پروتئین های سرم طیور بومی بوسیله الکتروفورز
- سال انتشار: 1376
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 52، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JVR-52-1_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1055
نویسندگان
گروه آموزشی علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
گروه آموزشی علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
دانش آموخته، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
چکیده
از 200 قطعه طیور بومی به ظاهر سالم مناطق فارس تهران؛ جنس ماده در گروه های سنی مختلف (کمتر از چهارماه، 5/5-4، 7/5-5/5، 15-7/5 و بیشتر از 15 ماه) نمونه های خون به طور تصادفی (Randomly) جمع آوری شد. الکتروفورز سرم خون این طیور در روی نوارهای استات سلولز، شش یا چهار فراکسیون پروتئینی را به صورت باندهای کاملاض مشخص جدا کرد. د ر مواردی که چهار باند پروتئینی مشخص جدا شد، فراکسیون های پروتئینی جدا شده عبارت از آلبومین و گلوبولین های آلفا، بتا و گاما بودند. در مواردی که شش باند پروتئینی مشخص جدا شد، فراکسیون های پروتئینی جدا شده عبارت از آلبومین و گلوبولین های آلفا یک، آلفا دو، بتا یک، بتا دو و گاما بودند. در الکتروفورز سرم خون طیور بومی به وسیله ژل آگاروز چهار باند پروتئینی جدا شد. فراکسیون های پروتئینی جدا شده عبارت از آلبومین و گلوبولین ه ای آلفا، بتا و گاما بودند. ن تایج حاصل از آنالیز رگرسیون چند متغیره (Multiple regression) نسان می دهند که با افزایش سن، پروتئین تام سرم، آلبومین، گلوبولین تام، آلفا یک گلوبولین، آلفا دو گلوبولین، بتا یک گلوبولین، بتا دو گلوبولین و گاماکلوبولین سرم افزایش می یابد (p< 0.05). بر عکس با افزایش سن، آلبومین، بتا دو گ لوبولین و نسبت آلبومین به گلوبولین رم (A/G) کاهش می یابد (P< 0.05). تخم گذاری باعث افزایش پروتئین تام، آلبومین (برحسب g/100ml)، گلوبولین تام، آلفا یک گلوبولین، آلفا دو گلوبولین، بتا یک گلوبولین (برحسب g/100ml)، بتا دو گلوبولین (برحسب g/100ml) و گاماگلوبولین می شود. تخم گذاری باعث کاهش آلبومین (برحسب ردصد نسبت به پروتئین تام)، بتا یک گلوبولین (برحسب درصد نسبت به پروتئین تام)، بتا دو گلوبولین (برحسب، درصد نسبت به پروتئین تام) و نسبت آلبومین به گلوبولین سرم (A/G) می شود. ضرایب همبستگی معنی داری بنی پروتئین های مختلف سرم خون طیور مورد مطالعه به دست آ»د.کلیدواژه ها
پروتئین های سرم،آلبومین، گلوبولین، طیور بومی، الکتروفورزمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.