بررسی عوامل تاثیرگذار بر قیمت مسکن در منطقه 9 با تاکید بر بلندمرتبه سازی مطالعه موردی محلات هاشمیه کوثر هنرستان و هفت تیر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی برنامه ریزی و مدیریت شهری با تاکید بر مولفه های شهر اسلامی
  • کد COI اختصاصی: URBANPLANING06_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 830
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرحیم رهنما

استاد گرره جغرافیا دانشگاه فردرسی مشهد

نازنین باقری ازغدی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ی جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه فردرسی مشهد

چکیده

مسکن یکی از مهمترین عناصر در تعیین کیفیت زندگی است. مسکن تابع عوامل و شرایط مختلفی میباشد. از این رو در زمانها و مکانهای مختلف، قیمتها متفارت می شوند.هدف از این پژوهش نیز بررسی عوامل تأثیر گذار بر قیمت مسکن در محدوده ای از منطقه 9 با تأکید بر بلند مرتبه سازی می باشد. روش مورد استفاده در این پژوهش توصیفی- تحلیلی بوده و اطلاعات مورد نظر به روش اسنادی و کتابخانه ای و میدانی جمع آوری شده و در تولید نقشه ها از نرم افزار GIS استفاده شده است. به منظور شناسایی عوامل تدثیر گذار بر قیمت مسکن از روش مطالعه میدانی و مصاحبه از مشاورین املاک منطقه 9 استفاده شد. اما به منظر درک تأثیر بلندمرتبه سازی بر قیمت مسکن، اطلاعات قیمت خرید و فروش مسکن در سال های 86 و 90 از بخش نیازمندی های روزنامه ی خراسان برداشته و وارد نرم افزار GIS شد و به منظور درک این موضوع که در کدام محلات قیمت مسکن ارزش بالاتری دارد به درونیابی نقاط قیمت در محدوده پرداخته شد. در نهایت نیز مشخص شد که قیمت مسکن در محلاتی که در سال 86 بلند مرتبه سازی در آنها صورت گرفته دارای رشد قابل توجهی بوده به گونه ای که در محله هاشمیه و در محدوده ی برج های آرمیناژ و باران یک در سال 86 قیمت مسکن از متری 900 هزار تومان به 3 میلیون تومان رسیده است. همچنین در سال 90 و با شروع عملیات برج های آرمیناژ گلشن و باران دو واقع در بلوار هفت تیر رشد قابل ملاحظه ای در قیمت مسکن به وجود آمد که بیانگر تأثیر بلند مرتبه سازی بر نوسانات قیمت مسکن می باشد.

کلیدواژه ها

قیمت مسکن ، منطقه 9 ، مندمرتبه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.