مطالعه ای بر تنوع گونه ای زنبورهای پارازیتویید خانواده Ichneumonidae در دو لایه ارتفاعی در شهرستان رفسنجان استان کرمان، ایران
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 854
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ASDOFC03_055
تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394
چکیده مقاله:
[توضیح سیویلیکا: به دلیل اینکه تعداد صفحات این مقاله کمتر از 5 صفحه می باشد در پایگاه CIVILICA به صورت مقاله بدون اصل مقاله نمایه شده است] این پژوهش به بررسی تنوع گونه ای آلفا و بتای زنبورهای خانواده Ichneumonidae در دو لایه ارتفاعی 1450 و 1850 متر از سطح دریا در شهرستان رفسنجان، استان کرمان در سال 1393 پرداخته است. نمونه برداری توسط دو تله مالیز در هر لایه ارتفاع انجام گرفت که به فاصله زمانی هر دو هفته یکبار تخلیه میشدند. شاخصهای تنوع گونه ای آلفا شامل شانون، سیمپسون، مارگالف و مکاینتاش و شاخصهای یکنواختی پیلو، سیمپسون و مکاینتاش برای هر دو لایه محاسبه و رتبه بندی جامعه زنبورهای Ichneumonidae در این دو لایه ارتفاعی با استفاده از شاخص رنی انجام شد. شاخصهای بتا شامل شاخص ویتاکر، کدی، ویلسون و اشمیدا و هریسون 1 بود. نتایج نشان داد که از مجموع 20 گونه جمعآوری شده زنبورهای این خانواده،به ترتیب 12 و 14 گونه در لایه های 1450 و 1850 متر حضور داشتند. رتبه بندی انجام شده توسط شاخص رنی نشان داد که جامعه زنبورهای موجود در دو لایه ارتفاع 1450 و 1850 به به روشنی متفاوت نیستند.با اینحال این دو لایه، از لحاظ تنوع گونه ای بتا، بیش از 50 % با هم متفاوت بودند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عباس محمدی خرم آبادی
بخش تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب، دانشگاه شیراز
شهرام حسامی
گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم کشاورزی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز واحد شیراز
سپیده شفیعی
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد رفسنجان، دانشگاه آزاد اسلامی رفسنجان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :