تأثیر عوامل مختلف اقلیمی بر عملکرد زعفران در مشهد

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,020

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NSRFS03_028

تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394

چکیده مقاله:

[توضیح سیویلیکا: به دلیل اینکه تعداد صفحات این مقاله کمتر از 5 صفحه می باشد در پایگاه CIVILICA به صورت مقاله بدون اصل مقاله نمایه شده است] زعفران به عنوان گرانبهاترین محصول کشاورزی و دارویی جهان جایگاه ویزه ای در بین محصولات صنعتی و صادراتی ایران دارد. در حال حاضر زعفران 3تا 4 درصد کل ظرفیت سالیانه تجارت جهانی ادویه را منحصر به خود دارد. و ظرفیت تولید و تجاری آن در محدوده 250 الی 280 تن در سال است. سطح زیرکشت زعفران در ایران در سال 1390 بالغ بر 72162 هکتار بود که بیش از 70000 هکتار آن در دو استان خراسان رضوی و جنوبی (57000 هکتار خراسان رضوی و 13000 هکتار خراسان جنوبی) است. علیرغم سازگاری گیاه زعفران با مناطق وسیعی از کشور، قسمت اعظم این محصول کشاورزی در مناطقی از خراسان مرکزی و جنوبی با وجود خشکی و بارندگی کم، به علت موقعیت مناسب اقلیمی و دانش بومی کشت و کار و تولید می گردد. در پژوهش حاضر آمار و اطلاعات ماهیانه ی درجه حرارت متوسط، درجه حرارت حداقل، درجه حرارت حداکثر و اختلاف درجه حرارت حداقل و حداکثر در یک دوره 20 ساله از ایستگاه هواشناسی مشهد و نیز عملکرد زعفران در این دوره، گردآوری و جهت آنالیز رگرسیونی، از نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد بین پارامترهای درجه حرارت متوسط، درجه حرارت حداقل و نیز اختلاف درجه حرارت حداقل و حداکثر و عملکرد زعفران در این شهر اختلاف معنی دار وجوددارد، به طور که در این پارامترها با افزایش درجه حرارت و یا اختلاف درجه حرارت حداقل و حداکثر عملکرد زعفران افزایش می یابد.

نویسندگان

معین توسن

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آبیاری و زهکشی، دانشگاه فردوسی مشهد

امین علیزاده

استاد گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

حسین انصاری

دانشیار گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

پرویز رضوانی مقدم

استاد گروه زراعت دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بری ابرقویی، ح. مظاهری، دع. نورمحمدی، ق. صانعی، م. 1379.اثر ...
  • بذرافشان، ج و ابراهیم زاده، ع. 1388.تحلیلی بر انتشار فضایی ...
  • دربندی، ص، . کاوه، ف، . فاخری فرد، ا. صدقی، ...
  • دیناه، ع، چیذری، م. و بدرقه، ع. 1388. بررسی عوامل ...
  • مسافری ضیالدین، ح. علیزاده، ا، . موسوی، سر. ج. 1386 ...
  • نمایش کامل مراجع