سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

توانمندسازی جامعه اطلاعاتی علوم باستان شناسی ایران با استفاده از فناوری GIS (مطالعه موردی: تپه باستانی طالب خان)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 965

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICOM01_0041

تاریخ نمایه سازی: 25 فروردین 1394

چکیده مقاله توانمندسازی جامعه اطلاعاتی علوم باستان شناسی ایران با استفاده از فناوری GIS (مطالعه موردی: تپه باستانی طالب خان)

حجم و تنوع گسترده داده ها و اطلاعات سایت های باستانی، هنگامی می تواند در سیستم های متناسب با دنیای واقعی ثبت و تحلیل گردند، که قابلیت ها و توانایی های سیستم های مبتنی بر دنیای واقعی (Real world) بطور علمی شناخته شوند، یا به عبارت دیگر، بستر تحلیل های مکانی متناسب با قوی ترین سیستم های تحلیل مکانی مورد توجه قرار گیرد. در سه دهه اخیر، بسیاری از علوم و رشته های تخصصی مرتبط با تحلیل های مکانی توانسته اند از فناوری سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) بطور فزاینده ای استفاده نمایند، در این میان، جامعه باستان شناسان ایران نیز در این عرصه دهه های نخست را تجربه می نمایند، که نیاز به ارائه راهبردهای اساسی و میان رشته ای در خصوص استفاده از این سیستم را دارند. هدف مقاله حاضر، بررسی قابلیت ها و توان های فناوری سیستم اطلاعات جغرافیایی، جهت توانمندسازی و مهارت جامعه اطلاعاتی علوم باستان شناسی در ایران است. روش تحقیق توصیفی – تحلیلی و مبتنی بر بررسی های میدانی و مطالعات اسنادی، کتابخانه ای می باشد. مطالعه موردی تحقیق در تپه باستانی طالب خان در شمال استان سیستان و بلوچستان، نزدیک شهر سوخته انجام شده است و به تبع آن قابلیت های GIS در تشکیل پایگاه داده-ها و اطلاعات زمین مرجع و تحلیل پدیده های باستانی مورد توجه قرار گرفته است. به منظور تبیین بیشتر موضوع، مدل فرآیند تشکیل و ساخت پایگاه تحلیلی داده ها و اطلاعات تپه باستانی طالب خان، طراحی گردیده است. نتایج تحقیق نشان می دهد، با توجه به پتانسیل های بالقوه علوم باستان شناسی در ایران، استفاده از فناوری سیستم مذکور در افزایش میزان کسب مهارت جامعه اطلاعاتی علوم باستان شناسی می تواند فواید متعددی در سطح ملی و بین المللی ایجاد نماید که بطور علمی ثبت، ضبط، بایگانی، تحلیل و شبیه سازی آثار باستانی و دسترسی مطلوب و پایدار به یافته های جامعه اطلاعاتی باستانی از جمله ی آنهاست. در این راستا، پیشنهادها و راهکارهایی ارایه شده است.

کلیدواژه های توانمندسازی جامعه اطلاعاتی علوم باستان شناسی ایران با استفاده از فناوری GIS (مطالعه موردی: تپه باستانی طالب خان):

فناوری ، سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) ، باستان شناسی ، تپه باستانی طالب خان

نویسندگان مقاله توانمندسازی جامعه اطلاعاتی علوم باستان شناسی ایران با استفاده از فناوری GIS (مطالعه موردی: تپه باستانی طالب خان)

یعقوب محمدی فر

دانشیار، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه بوعلی سینا همدان، ایران

کاظم ملازاده

دانشیار، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه بوعلی سینا همدان، ایران

محمد مرتضایی

استادیار پژوهشکده باستان شناسی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تهران

نغمه بهبودی

دانشجوی دکتری باستان شناسی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه بوعلی سینا همدان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
ابراهیم‌زاده، عیسی، (1381)، «مدخلی بر جغرافیای تاریخی موقعیت ژئوپولیتیک سیستان»، ...
آرانوف، استان، (1375)، «سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی»، ترجمه‌ی سازمان نقشه‌برداری کشور، ...
امین زاده، بهناز، آقا ابراهیمی سامانی، (1385)، «مستند سازی منظر ...
بهبودی، نغمه، کیانی و عینالی، (1383)، «نقش داده های زمین ...
بهبودی، نغمه، کیانی و عینالی، (1384)، «کاربرد فناوری اطلاعاتی جغرافیایی ...
بهبودی، غمه، (1380)، «کاربرد سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی در تحلیل شهرهای ...
بهبودی، نغمه، (138)، «شبیه سازی و تحلیل قلعه تاریخی بسطام ...
توفیقیان، حسین، (1377)، «کاربرد سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی در باستان‌شناسی بر ...
توفیقیان، حسین، 1379)، «سیستمهای اطلاعات جغرافیایی و کاربرد آن در ...
جاودانی، حمید، (138)، «جهانی شدن و آموزش عالی، گسست میان ...
احسنی، فرنود، (1384)، «جامعه اطلاعاتی و چالش های توسعه دانایی ...
اخلجی، محمد و خانیکی، (1388)، «جامعه اطلاعاتی جوامع معرفتی شکاف‌های ...
اشکرخواه، یونس، (1385)، «آینده روشن کاغذ - تولید کاغذ با ...
شکرخواه، یونس، (1387)، « شکستن موانع بازار با دیجیتال شدن»، ...
اعابدینی فرد، علیرضا، (1388)، «اهمیت سرمایه گذاری در فناوری اطلاعات ...
اقرخلو مهدی و امیریان، (1383)، «سیستم اطلاعات جغرافیایی و کاربرد ...
آکاوش، حسینعلی، (1388)، «گزارش نهایی پنجمین فصل کاوش باستان‌شناسی تپه ...
کریمی جلال، (1382)، تهیه نقشه مکان‌های باستانی با استفاده از ...
اکریمی جلال و فرج زاده، (1383)، «تحلیل الگوهای فضایی استقرارگاه‌های ...
مسعودی، امیدعلی، (1387)، «آموزش الکترونیکی؛ آینده‌نگری کشورهای در حال توسعه ...
Fyfe, Ralph. (2006). GIS andl the application of a model ...
Harrower, Michael J. (2010). Geographic Information Systems (GIS) hydrological modeling ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "توانمندسازی جامعه اطلاعاتی علوم باستان شناسی ایران با استفاده از فناوری GIS (مطالعه موردی: تپه باستانی طالب خان)" توسط یعقوب محمدی فر، دانشیار، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه بوعلی سینا همدان، ایران؛ کاظم ملازاده، دانشیار، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه بوعلی سینا همدان، ایران؛ محمد مرتضایی، استادیار پژوهشکده باستان شناسی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تهران؛ نغمه بهبودی، دانشجوی دکتری باستان شناسی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه بوعلی سینا همدان، ایران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی همایش بین المللی مدیریت پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فناوری، سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)، باستان شناسی ، تپه باستانی طالب خان هستند. این مقاله در تاریخ 25 فروردین 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 965 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که حجم و تنوع گسترده داده ها و اطلاعات سایت های باستانی، هنگامی می تواند در سیستم های متناسب با دنیای واقعی ثبت و تحلیل گردند، که قابلیت ها و توانایی های سیستم های مبتنی بر دنیای واقعی (Real world) بطور علمی شناخته شوند، یا به عبارت دیگر، بستر تحلیل های مکانی متناسب با قوی ترین سیستم های تحلیل مکانی مورد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله توانمندسازی جامعه اطلاعاتی علوم باستان شناسی ایران با استفاده از فناوری GIS (مطالعه موردی: تپه باستانی طالب خان) با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.