درآمدی بر مفهوم امنیت غذایی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بهینه سازی زنجیره تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: COPDCFI02_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم اکبرپور

دانشجوی دکتری کشاورزی اکولوژیک، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

عبدالمجید مهدوی دامغانی

گروه کشاورزی اکولوژیک، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

رضا دیهیم فرد

گروه کشاورزی اکولوژیک، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

هادی ویسی

گروه کشاورزی اکولوژیک، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

[توضیح سیویلیکا: به دلیل مشکلی فنی در متن مقاله، فایل مقاله حذف شد.] غذا از جمله نیازهای بنیادی جامعه بشری است و تأمین آن در مقوله امنیت غذایی نهفته است. بنابه تعریف نشست جهانی غذا در سال 1996، امنیت غذایی هنگامی وجود دارد که همه مردم در تمام زمان ها به غذای کافی، سالم و مغذی دسترسی فیزیکی و اقتصادی داشته باشند و غذای در دسترس، نیازهای رژیم تغذیه ای سازگار با ترجیحات آنان را برای یک زندگی فعال و سالم فراهم سازد. با افزایش مداوم جمعیت دنیا، نیاز به مواد غذایی روز به روز با سرعتی شگرف افزایش می یابد؛ اما همچنان که در دهه دوم هزاره سوم پیش می رویم، جهان وارد عصری نوین می شود که در آن افزایش تولید مواد غذایی به صورت مستمر مشکل تر می شود. مطالعات مختلفی در زمینه امنیت غذایی در دنیا صورت گرفته است و با شدت گرفتن ناامنی غذایی بر تعداد آنها افزوده می شود. نکته مهم در این مطالعات تأکید بر مفهوم و ارکان امنیت غذایی است. از این رو پژوهش حاضر به بررسی مفهوم، ابعاد و سطوح امنیت غذایی، عوامل مؤثر بر آن، شاخص های سنجش امنیت غذایی و همچنین تاریخچه تلاش های صورت گرفته برای غلبه بر ناامنی غذایی می پردازد. تغییرات کنونی در وضعیت غذای جهان ما را ناچار می سازد که نگاهی متفاوت به مسئله بیافکنیم و به گونه ای دیگر در مورد مقابله با آن بیاندیشیم. در ارزیابی های مربوط به آینده غذایی جهان لازم است افسانه را از واقعیت بازشناسیم. شخص باید در عین حال هم کشاورز باشد، هم اقتصاددان باشد، هم بوم شناس باشد، هم هواشناس باشد و هم کارشناس علوم سیاسی باشد تا بتواند به تدریج وسعت مسئله را درک کند.

کلیدواژه ها

اهمیت غذایی، غذا، خانوار، رشد جمعیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.