معرفی سامانه جدید اختراعی به نام ارشک ARASHK ، به منظور بررسی منابع آب زیرزمینی ( شناسایی سفره های آب زیرزمینی و پارامترهای کمی آن، تعیین محل مناسب چاه های آب )

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,943

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICEGE05_122

تاریخ نمایه سازی: 31 تیر 1386

چکیده مقاله:

شناسایی منابع آب زیرزمینی و مکان سنجی حفر چاه برای اهداف متعدد با انجام یک سری مطالعات و بررسی های زمین شناسی، هیدروژئولوژی و ژئوفیزیکی صورت می پذیرد که به دستگاه های دقیق اندازه گیری و تخصص خاص و محاسبات فنی نیازمند بوده، خدمات مهندسی بسیار گران و زمان بر و بعضاً دارای خطا را می طلبد . دستگاه اختراعی ارشک ( پاک و زلال ) ، براساس استفاده از امواج الکترومغناطیس از نوع پالس، القاء، مغناطیس و عدم استفاده از هرگونه انرژی موجود روز و با استفاده از انرژی ( هاله ) مغناطیسی اطراف منابع و مخازن آب و سفره های زیرزمینی، قابلیت اندازه گیری و محاسبه کمیت های مختلف مورد نیاز برای مطالعات این منابع را دارد . این دستگاه از دو عدد آنتن و استوانه حاوی آلیاژ های ساخته شده از چند عنصر که آنرا اکسیر 7 نام نهادیم، تشکیل یافته است و ازحجم کم و وزن سبک برخوردار بوده، جیبی است . ارشک با حساسیت بسیار زیاد در مقابل امواج الکترومغناطیس طبیعی ساطع شده از سطح سفره های آب واکنش داده، حتی در شرایط بسیار بد آب و هوایی، توپوگرافی مختلف و حتی در نزدیکی با رودخانه ها و آب های سطحی و یا ضخامت زیاد برف و یخ قادر به ارائه داده است . ضمناً نزدیکی با شبکه انتقال انرژی برق که نویز (noise) های آن دستگاه های موجود را تحت تأثیر قرار می دهد بر روی آن بی تأثیر است . با استفاده از این دستگاه نوین در روی زمین با پیمایش و متراژ بصورت باورنکردنی در کمترین زمان و با بالاترین دقت ممکن ( تقریباً بدون خطا ) و بدون نیاز به تخصص های خاص و تجهیزات بسیار حساس و پردازشگر گران قیمت، گستره سفره آب زیرزمینی ( طول، عرض و ضخامت ) را تعیین و تعداد لایه های آبدار، عمق قطعی حفر چاه و دبی متوسط ( گذر جریان عبوری ) آنها را همزمان و بدون عملیات دفتری مشخص می نماید . همچنین اندازه گیری عمق لایه ها و ردیابی سفره ها از فاصله دور از دیگر مزایای این دستگاه است . این دستگاه در مناطق مختلف ارزیابی و آزمایش شده، مقایسه داده های آن با داده های حاصل از عملیات پیچیده ژئوفیزیکی قابلیت های آن را تأیید نموده است . با بکارگیری این دستگاه بررسی های شناسایی و نیمه تفضیلی منابع آب زیرزمینی در همه نقاط و با هر سطحی و نیز نقاطی که در آنجا عملیات تجسس ژئوفیزیکی با مشکل مواجه می باشد، مقدور بوده، با اطمینان می توان آب یابی نمود . ارشک می تواند به کارشناسان و متخصصان امور آب، مدیران و کارفرمایان در مکان یابی چاه ها کمک نموده، نیاز آنها را از نظر فنی، علمی و تصمیم گیری برطرف سازد .

نویسندگان

علی حمیدی سنگدهی

کارشناس اداره کل منابع طبیعی استان مازندران

محمدعلی هادیان امری

کارشناس ارشد آبخیزداری، اداره کل منابع طبیعی مازندران ( ساری ) ، اداره م

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - بلوری زاده، محمد. 1381. فیزیک اتمی و مولکولی (روش ...
  • - حمیدی، سیدعلی. 1385. گزارش مطالعات بکار گیری دستگاه ارشک ...
  • - حمیدی، سیدعلی. 1386. گزارش مطالعات منابع آب و شناسایی ...
  • - دادستان، احمد و رئیسی گهرویی، داراب. 1384. جنبه های ...
  • - مورتون، ک. براسل. 1378. الکتریسیته و مغناطیس. (ترجمه). حیدری، ...
  • نمایش کامل مراجع