سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

گستردگی قنات در ایران و جهان و معرفی قنات های شاخص و ویژه

محل انتشار: همایش ملی قنات
سال انتشار: 1383
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 693
این مقاله فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن مقالات دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SNCGO01_102

تاریخ نمایه سازی: 25 فروردین 1394

چکیده مقاله گستردگی قنات در ایران و جهان و معرفی قنات های شاخص و ویژه

ایرانیان در طول تاریخ در مهار و بدست اوردن آب همواره سرآمد اقوام بوده اند ساخت سدها ، شبکه های آب رسانی ، پل- بندها و سایر سازه های مشابه که آثار آنان تاکنون پابرجا و بسیاری از آنها پس از گذشت هزاران سال از عمرشان همچنان در حال بهره برداری اند دلیلی است بر این مدعا. موقعیت جغرافیایی ایران که انرا حدود مساحت آنرا نواحی خشک و بیابانی فرا گرفته است باعث شده تا ساکنان این نواحی از ایران با دانش بومی خود قنات را ابداع کنند در سیستم قنات، مقنیان ایرانی به وسیله حفر چند کوره و میله چاه و با ایجاد شیبی کمر از شیب سطح زمین آب موجود در لایه های آبدار زیرزمینی را به شیوه ثقلی جمع آوری و به نقاط پست تر انتقال می دهد. وجود بیش از چهل هزار رشته قنات در ایران با عمری شش هزار ساله که همچنان نزدیک به سی هزار رشته آن در حال بهره برداری می باشند همگی نشان از توان بومیان ایرانی در استحصال آب در منطقه ای که نزولات جوی به کمترین میزان خود می رسد و هیچگونه روانابی جریان ندارد، دارد. مقاله حاضر به معرفی این دانش بومی ایرانیان پرداخته است. تعریف قنات تاریخچه آن در ایران و جهان ، خصوصیات معماری و ساختمانی حفر قنات ، شرایط لازم برای حفر قنات، شیوه حفر قنات و انواع آن از جمله مباحثی است که در مجموعه حاضر به آن ها اشاره شده است. در پایان هم قنات های شخص ایران از لحاظ قدمت ، طول، عمق مادر چاه و نیز قنات های ویژه ناحیه کویر از قبیل قنات هایی که بر روی آنها سدهای زیرزمینی احداث شده است به صورت خلاصه آمده است.

نویسندگان مقاله گستردگی قنات در ایران و جهان و معرفی قنات های شاخص و ویژه

شهرام کریمی

گنجینه ملی آب ایران

مقاله فارسی "گستردگی قنات در ایران و جهان و معرفی قنات های شاخص و ویژه" توسط شهرام کریمی، گنجینه ملی آب ایران نوشته شده و در سال 1383 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی قنات پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 25 فروردین 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 693 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ایرانیان در طول تاریخ در مهار و بدست اوردن آب همواره سرآمد اقوام بوده اند ساخت سدها ، شبکه های آب رسانی ، پل- بندها و سایر سازه های مشابه که آثار آنان تاکنون پابرجا و بسیاری از آنها پس از گذشت هزاران سال از عمرشان همچنان در حال بهره برداری اند دلیلی است بر این مدعا. موقعیت جغرافیایی ایران ... .