سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه ی کارایی فرایند فنتون و فوتوفنتون(اکسیداسیون پیشرفته) در حذف رنگزای راکتیوقرمز 198 از محیط های آبی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,411

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCWR02_083

تاریخ نمایه سازی: 17 اسفند 1393

چکیده مقاله مقایسه ی کارایی فرایند فنتون و فوتوفنتون(اکسیداسیون پیشرفته) در حذف رنگزای راکتیوقرمز 198 از محیط های آبی

رنگزای آزو بزرگترین گروه رنگ مورد استفاده در صنایع نساجی می باشد. تخمین زده می شود که 1 تا 15 % مواد رنگزا در طی فرایند رنگرزی و پرداخت به هدر می رود و به صورت پساب وارد محیط زیست می شود. حضور مواد رنگزای شیمیایی با متوقف کردن تولید اکسیژن و جلوگیری بر نفوذ نور خورشید باعث مرگ موجودات زنده می شود، بنابراین لزوم حذف این آلاینده ها ضروری به نظر می رسد. هدف از انجام این تحقیق مقایسه و امکان سنجی حذف رنگ راکتیو رد 198 با استفاده از فرایند فنتون و فوتوفنتون می باشد. این مطالعه از نوع مقطعی-تحلیلی است که درمقیاس آزمایشگاهی و به منظور بررسی و مقایسه تاثیر روش فنتون و فنتون به همراه ) UVفوتوفنتون) در حذف زنگزای Red198 انجام گرفت. در طول این آزمایشات مقادیر بهینه متغیرهای pH ، سولفات آهن 7 آبه، پراکسید هیدروژن، غلظت رنگ و زمان واکنش بررسی شد. نتایج آزمایشات نشان داد که روش فوتوفنتون نسبت به روش فنتون در حذف رنگزای Red 198 دارای کارایی بیشتری می باشد. مقادیر بهینه برای متغیرهای pH، سولفات آهن 7 آبه (میلی گرم بر لیتر)، پراکسید هیدروژن (میلی گرم بر لیتر)، رنگ (میلی گرم بر لیتر) و زمان واکنش (دقیقه) در روش فوتوفنتون به ترتیب 3، 10، 50، 50، 15 بدست آمد. بالاترین درصد حذف در فرایند فتوفنتون تحت شرایط بهینه 98.82% به دست آمد. با توجه به نتایج این مطالعه مشخص شد که روش فوتوفنتون نسبت به روش فنتون توانایی بیشتر و بهتری (تحت شرایط بهینه) در حذف رنگزای آزو راکتیو رد 198 دارد.

کلیدواژه های مقایسه ی کارایی فرایند فنتون و فوتوفنتون(اکسیداسیون پیشرفته) در حذف رنگزای راکتیوقرمز 198 از محیط های آبی:

حذف رنگ ، رنگزای راکتیو قرمز 198 ، فرایند فنتون ، فرایند فتوفنتون

نویسندگان مقاله مقایسه ی کارایی فرایند فنتون و فوتوفنتون(اکسیداسیون پیشرفته) در حذف رنگزای راکتیوقرمز 198 از محیط های آبی

منصوره دهقانی

دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

سمانه شاهسونی

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

نرگس شمس الدینی

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

مهشید قدمی

دانشجو کارشناسی مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

مقاله فارسی "مقایسه ی کارایی فرایند فنتون و فوتوفنتون(اکسیداسیون پیشرفته) در حذف رنگزای راکتیوقرمز 198 از محیط های آبی" توسط منصوره دهقانی، دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران؛ سمانه شاهسونی، دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران؛ نرگس شمس الدینی، دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران؛ مهشید قدمی، دانشجو کارشناسی مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی بازیافت آب راهبردی اصولی برای مدیریت بحران آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حذف رنگ، رنگزای راکتیو قرمز 198، فرایند فنتون، فرایند فتوفنتون هستند. این مقاله در تاریخ 17 اسفند 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1411 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که رنگزای آزو بزرگترین گروه رنگ مورد استفاده در صنایع نساجی می باشد. تخمین زده می شود که 1 تا 15 % مواد رنگزا در طی فرایند رنگرزی و پرداخت به هدر می رود و به صورت پساب وارد محیط زیست می شود. حضور مواد رنگزای شیمیایی با متوقف کردن تولید اکسیژن و جلوگیری بر نفوذ نور خورشید باعث مرگ موجودات ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه ی کارایی فرایند فنتون و فوتوفنتون(اکسیداسیون پیشرفته) در حذف رنگزای راکتیوقرمز 198 از محیط های آبی با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.