بررسی و نقد مبانی نظری سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: چهارمین همایش انجمن فلسفه تعلیم و تربیت ایران
  • کد COI اختصاصی: PESI04_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 9686
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مراد ترکاشوند

دانشجوی کارشناسی ارشد فلسفه تعلیم و تربیت

چکیده

هر دیدگاه، نظریه یا طرح و برنامه تربیتی مشتمل بر شماری از گزاره های تجویزی است که پذیرش آنها، صرفا با توجه به امری مدلل و منطقی به نظر می رسد. بعضی از مبانی « مبانی تربیت » اعتبار مفروض مجموعه ای دیگر از گزاره ها با عنوانتربیت از سنخ قضایای فلسفی و مدللی هستند که در جهان بینی و نظام ارزشی معتبر و مقبول جامعه اموری مسلم و مفروض اند احمدی، 1389 ، زیبا کلام، 1390 از این گروه مبانی می توان بیشترین بهره برداری را در استنباط گزاره های مربوط به تعریف تربیت و بیان غایت، اهداف و اصول آن نمود. لذا این دسته، از بنیادی ترین گزارهای علوم تربیتی، به طور عام و فلسفه تربیت به طور خاص به شمار میروند و باید آن را مبانی اساسی تربیت نامید (سند تحول بنیادین، 1390 ) ؛ نکتهی قابل توجه این است که با توجه به اهمیتمبانی مورد بحث، مطالعه و بررسی آن از زوایای مختلف، امری ضروری به نظر میرسد که در جهت پرورش و ارتقاءنظریات برخاسته از آن، مثمرثمر خواهد بود. بر همین اساس در تدوین سند تحول بنیادین، کمیته مطالعات نظری به استنتاجمبانی نظری و فلسفی مورد نیاز سند تحول بنیادین پرداخت. لذا با توجه به اهمیت مبانی نظری در تحقق اهداف سند تحول بنیادین، مسالهی اساسی پژوهش حاضر بررسی و نقد مبانی نظری سند تحول بنیادین میباشد. روش این پژوهش توصیفی و از نوع تحلیل کیفی می باشد. ابزار: فیش برداری کتابخانهای به سبک سنتی و دیجیتال.

کلیدواژه ها

مبانی، سند تحول بنیادین، معرفت شناسی، هستی شناسی، ارزش شناسی، انسان شناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.