سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پهنه بندی فرسایش و رسوب حوزه آبخیز دشت کاشان با استفاده از مدل EPM و GIS

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 531

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCUIMWR03_231

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1393

چکیده مقاله پهنه بندی فرسایش و رسوب حوزه آبخیز دشت کاشان با استفاده از مدل EPM و GIS

به منظور جلوگیری از پیامد های منفی ناشی از فرسایش و رسوب خاک در حوزه های آبخیز ضرورت دارد تا مقدار این عوامل مشخص شود تا بتوان مدیریت مناسب آب و خاک را با توجه به شرایط هر حوزه مشخص کرد. در این مطالعه جهت برآورد فرسایش و رسوب از مدل EPM که یک مدل رایج در تهیه نقشه های فرسایش و رسوب می باشد استفاده شده است. در این مطالعه جهت تهیه نقشه پهنه بندی نهایی بر اساس مقادیر فرسایش و رسوب ویژه (بر حسب m^3/Km^2/year) ابتدا با آماده سازی نقشه های پایه و استفاده از تصاویر ماهواره ای ETM+ نقشه های مورد نظر جهت استفاده در مدل EPM استخراج گردید. برای این حوضه 29 زیر حوضه جدا شد و مقادیر فرسایش و رسوب ویژه در هر زیر حوضه برآورد گردید. در نهایت با استفاده از نرم افزار Arc gis9.3 نقشه های نهایی فرسایش و رسوب ویژه برای حوزه مورد نظر ترسیم شد. با توجه به نتایج بدست آمده میزان فرسایش ویژه در زیر حوضه های A5 ، A6 ، A10 ، A11 ، و A26 دارای بیشترین مقادیر می باشند. بنابراین در اولویت عملیات حفاظت خاک جهت کنترل فرسایش می باشند علت حساسیت پذیری زیر حوضه هایی که بیشترین مقادیر فرسایش ویژه را دارند عبارت اند از شیب زیاد ، بالا بودن حساسیت پذیری سنگ ها به فرسایش و مراتعی با پوشش گیاهی تخریب شده می باشد. و در زیر حوضه های A4 ، A17 ، A18 ،A22 و A28 دارای کمترین مقدار می باشد. از لحاظ رسوب ویژه نیز زیر حوضه های A6، A5 و A13 دارای بیشترین مقادیر رسوب ، و زیر حوضه های A4 و A18 دارای کمترین مقادیر رسوب می باشند.

کلیدواژه های پهنه بندی فرسایش و رسوب حوزه آبخیز دشت کاشان با استفاده از مدل EPM و GIS:

نویسندگان مقاله پهنه بندی فرسایش و رسوب حوزه آبخیز دشت کاشان با استفاده از مدل EPM و GIS

یعقوب یزدانی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری ،دانشگاه کاشان

رضا قضاوی

استادیار گروه آبخیزداری، دانشگاه کاشان

کبری بخشایش منش

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه کاشان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
- احمدی، ح، 1385. ژئومورفولوژی کاربردی، جلداول، فرسایش آبی، انتشارات ...
- بای بوردی، .، 1372. فیزیک خاک، چاپ ششم، انتشارات ...
_ پارسایی ل. قدوسی ج. عیسایی ح. اعتراف م و ...
- هاشمی ع .ا و عرب خدری م. 1386. ارزیابی ...
- ملکی م. 1382. بررسی فرسایش آبی با استفاده از ...
- خالدیان ح. 1374. بررسی فرسایش و رسوب حوزه سد ...
FAO - UNESCO, 1988, Soil Map of the World.Farifteh, J., ...
Mitasova, H.; Hofierka, J.; Zlocha, M.; Iverson, R.L. "Modeling topographic ...
Gavrilovic, Z. 1988.The use of an empirical method(ero sion potentioal ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پهنه بندی فرسایش و رسوب حوزه آبخیز دشت کاشان با استفاده از مدل EPM و GIS" توسط یعقوب یزدانی مقدم، دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری ،دانشگاه کاشان؛ رضا قضاوی، استادیار گروه آبخیزداری، دانشگاه کاشان؛ کبری بخشایش منش، دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه کاشان نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی مدیریت جامع منابع آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حفاظت خاک، رسوب ، فرسایش، دشت کاشان ، GIS هستند. این مقاله در تاریخ 15 اسفند 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 531 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور جلوگیری از پیامد های منفی ناشی از فرسایش و رسوب خاک در حوزه های آبخیز ضرورت دارد تا مقدار این عوامل مشخص شود تا بتوان مدیریت مناسب آب و خاک را با توجه به شرایط هر حوزه مشخص کرد. در این مطالعه جهت برآورد فرسایش و رسوب از مدل EPM که یک مدل رایج در تهیه نقشه های ... . برای دانلود فایل کامل مقاله پهنه بندی فرسایش و رسوب حوزه آبخیز دشت کاشان با استفاده از مدل EPM و GIS با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.