استفاده توأم از مدل های HEC-HMS و MPSIAC و توانمندی GIS و RS درشناسایی مهمترین علل رخداد فرسایش خاک ( مطالعه موردی: حوزه آبخیز شرق دامغان)
محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت جامع منابع آب
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 630
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCUIMWR03_225
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1393
چکیده مقاله:
پدیده فرسایش خاک در قرون اخیر برای جوامع بشری مشکلات و مسائل زیادی را بوجود آورده است، لذا تجزیه و تحلیل این موضوع و یافتن راه حل صحیح و سریع الزامی بنظر می رسد. در این مطالعه 3 اولویت سیل خیزی، فرسایش و استعداد رسوبزائی حوزه آبخیز شرق دامغان تعیین و سپس همبستگی این عوامل روی فرسایش خاک بررسی شد. تعیین مناطق مولد سیل و اولویت بندی زیر حوضه ها از نظر سیل خیزی در مدیریت حوضه های آبخیز بزرگ نقش مهمی را ایفا می کند. عوامل روندیابی آبراهه ها و موقعیت مکانی زیرحوضه ها در سیلاب خروجی حوضه تأثیر گذارند.از اینرو برای اجرای برنامه های کنترل رسوب در بالا دست حوضه های آبخیز بزرگ باید نحوه تأثیر آنها را بر سیلاب و تولید رسوب حوضه بررسی کرد و با توجه به سهم آنها در سیل خروجی و میزان اثر آنها بر فرسایش و رسوب اولویت بندی کرد، بدین منظور از مدل HEC-HMS و تلفیق آن با GIS استفاده شد. همچنین برای یافتن مهمترین علل رخداد فرسایش خاک در حوزه از مدل پسیاک و روی هم اندازی لایه های اطلاعاتی 9 گانه این مدل در محیط سامانه های اطلاعات جغرافیایی استفاده شد و استعداد رسوب زایی اراضی و فرسایش جاری خاک در هر واحد هیدرولوژیک بر اساس میانگین وزنی جمع امتیازها در هریک از واحدهای هیدرولوژیک تعیین شد. در گام آخر این 3 اولویت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت تا مهمترین علل رخداد فرسایش خاک در این حوضه شناسایی گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد قصردشتی روشن
کارشناسی ارشد،گروه خاکشناسی، دانشگاه یاسوج.
محمد کاظمی
کارشناسی ارشد، گروه آبخیزداری، دانشگاه هرمزگان.
پیمان رضائی
استادیار، گروه زمین شناسی، دانشگاه هرمزگان.
پروانه فریدی
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زمین شناسی، دانشگاه هرمزگان.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :