ارزیابی استفاده از دریچه های آبگیر نیرپیک در افزایش بهره وری آب در شبکه های آبیاری و زهکشی با کمک مدل هیدرودینامیکی Canalman ؛ مطالعه موردی شبکه آبیاری قزوین

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 766

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCUIMWR03_067

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1393

چکیده مقاله:

آب از مهمترین نهاده های توسعه پایدار در جهان محسوب میشود و بخش کشاورزی مهمترین مصرف کننده این نهاده است. با توجه به پراکنش ناهمگون منابع آب از نظر زمانی و مکانی، توزیع متفاوت جمعیت و نیز منابع و نهاده های تولید، ارائه و اجرای راهکارها و برنامه های مختلف فنی و مدیریتی، برای نیل به توسعه پایدار و مقابله با بحران آب که در راستای آن بحران مواد غذایی ایجاد میگردد، امری اجتناب ناپذیر است (مادح خاکسار و دهانزاده، 1385). مدیریت و ارزیابی صحیح یک شبکه آبیاریو زهکشی تابع عوامل متعدد سازه ای، مدیریتی و هیدرولیکی بوده و لذا ارائه راهکارهای مدیریتی مناسب بدون شبیه سازی آن تقریباً امکانناپذیر است. امروزه با پیشرفت در زمینه کامپیوتر، مدلهایی توسعه داده شده اند که با آنها میتوان عملکرد یک سیستم آبیاری و زهکشی را تحت شرایط طراحی خاص و سناریوهای مختلف مدیریتی بررسی نمود. از جمله این مدلها، مدل هیدرودینامیکی Canalman میباشد که توسط مرکلی تهیه شده است(مرکلی، 11997). در این تحقیق کانال L6 از شبکه آبیاری قزوین انتخاب شده و در دو حالت بهره برداری با استفاده از دریچه های کشویی ساده و نیرپیک با کمک مدل هیدرودینامیکی Canalman شبیه سازی گردید. با تعیین احجام تلفات و شاخصهای بهره برداری در شرایط تغییر نیاز کانال، عملکرد دریچه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از دریچه های آبگیر نیرپیک اهمیت بسزایی در کاهش تلفات و افزایش بهره وری آب در شبکه های آبیاری و زهکشی دارند.

نویسندگان

حسام قدوسی

استادیار گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، ایران

فرشته ملکشی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امیری تکلدانی، ا. و م.ک. سیاهی. 1387. طراحی کانال‌های آبیاری ...
  • بی‌نام. 1385. سیمای تاسیسات آبی استان قزوین و عملکرد 1384. ...
  • حسینی، م. و ج. ابریشمی. 1379. هیدرولیک کانالهای باز. انتشارات ...
  • شگری، ع. ر. 1388. مدیریت بهره‌برداری شبکه‌های آبیاری در شرایط ...
  • مادح خاکسار، آ. و ف. دهانزاده. 1385. بررسی برخی شاخصهای ...
  • Merkley, G. (1997). canalman Manual. Uta State Univercity. ...
  • Santhi, C. & N. V. P undarikanthan _ (2000). A ...
  • Shahrokhnia, M. A. & M.Javan. 2005. Performance assessment of Doroodzan ...
  • Tariq, J. A. & M. Latif. (2010). Improving Operational Performance ...
  • نمایش کامل مراجع