پیش بینی ماندگاری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست تغلیظ شده با شبکه عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: GHOCHANFOOD03_366
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 642
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان نصیری شهری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، گروه علوم و صنایع غذایی، قوچان، ایران

علی محمدی ثانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، گروه علوم و صنایع غذایی، قوچان، ایران

مریم توکلی فدیهه

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، قوچان، ایران

چکیده

در سالهای اخیر، استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی( شبکه های عصبی ) در بسیاری از بخشهای صنایع غذایی افزایش یافته و از شبکه های عصبی مصنوعی در حل بسیاری از مشکلات کنترل کیفیت استفاده شده است . هدف از این مطالعهتوسعه شبکه های عصبی جهت ارزیابی کیفیت ماست پروبیوتیک میباشد . در این مطالعه، شبکه عصبی پس انتشار با الگوریتم لونبرگ - مارکوارت به عنوان مدل استفاده شد . پارامترهای مختلف از جمله pH، آب اندازی، درصد ترکیبات پری بیوتیک (اینولین و الیگو فروکتوز) و درصد تلقیح باکتری پروبیوتیک به عنوان عوامل موثر بر زنده ماندن باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در نظر گرفته شد . کارایی مدل توسعه یافته از طریق محاسبه میانگین مربعات خطا، ضریب تبیین مورد ارزیابی قرار گرفت . همچنین تابع تحریک تانژانت سیگموئید در مرحله پیش پردازش برای بهینه سازی مدل به کار گرفته شد. نتایج حاکی از ان بود که تابع تحریک تانژانت سیگموئید با 5 نرون در لایه مخفی در روزهای 1، 7 و 14 به ترتیب دارای بیشترین ضرایب تبیین 0/991، 0/985 و 0/971 و میانگین مربعات خطا (MSE) ا 0/00054، 0/00065 و 0/00081 بود و مدل تعریف شده از دقت تخمین مناسبی جهت پیش بینی قابلیت زنده مانی باکتری لاکتوباسلوس اسیدوفیلوس در سه دوره زمانی برخوردار بود.

کلیدواژه ها

ماست تغلیظ شده پروبیوتیک، شبکه عصبی، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.